Voor dit heerlijke Franse gerecht ben je wel veel aan het snijden, maar het is niet complex. Je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt, en zeker de rauwe ingrediënten kleuren erg feestelijk. Verder is het aan een groot publiek op te dienen. Wellicht klink ik nu als een marketingman, maar ècht waar, het is louter enthousiasme. In de kookinstructie wordt de bereidingswijze van drie porties getoond.
Het bovenstaande recept is relatief simpel aangezien ik niet precies weet welke specerijen en verse tuinkruiden iedereen in huis heeft. Het is lekker om er verse rozemarijn door te doen. Er zit meestal al gedroogde rozemarijn door de Italiaanse kruiden. Verder kun je de verhoudingen naar eigen behoefte bijsturen. Een extra tomaat kan bijvoorbeeld geen kwaad. Een groene of rode paprika doet het ook goed; de gele is hier gebruikt omdat dit het leukste kleurt. Zelf heb ik bij het (later) opwarmen van de tweede en derde porties zelfgetrokken vleesbouillon toegevoegd, wat erg lekker is. Uiteraard kun je andere bronnen raadplegen voor meer inspiratie.