Deze eiercurry is lekker bij rijst, maar ook op een roti. Voor groente is het makkelijk om enkele bladen kool mee te stoven met de eieren.
Er zijn talloze variaties op deze curry omdat er veel heerlijke specerijen zijn die er in allerlei verhoudingen doorheen kunnen. Wat je niet in huis hebt kun je altijd wel ergens door vervangen.
1. De garam masala kan worden vervangen voor de kerrie die bij elke supermarkt te koop is.
2. Omdat er veel smaak aan de curry zelf zit, kun je voldoen met simpele gestoomde of gekookte groenten, zoals kool en broccoli. Hier hoeft dan verder niets aan te gebeuren.
3. Om tijd en vaat te besparen kunnen de eieren ongekookt in de curry worden gelegd. Het is voldoende om ze dan een kwartier mee te laten koken. Ze nemen dan minder smaak op, maar het is wel makkelijker dan voorkoken. Aangezien de eieren met deze methode niet geschrokken zijn, zijn ze lastiger te pellen, èn nog warm.
1 Comment
Lijkt me heerlijk, ga ik zeker eens proberen!