Thema: Werk

De meerderheid van de Nederlandse volwassenen met autisme heeft geen werk. Bij de mensen die wel werk hebben is dit vaak deeltijd en niet de belangrijkste bron van inkomsten. Ook werken autistische volwassenen vaker onder hun niveau. Reden genoeg dus om ons te bezinnen op wat er aan de hand is met autisme en werk. ‘Autisme en werk’ was het thema van de autismeweek in 2021.

Download alle 13 blogs als PDF-document
4 oktober 2022

Nieuwe titel, nieuwe kansen?

Nathalie is al drie jaar aan het solliciteren – zonder succes. Brengt een officiële betiteling als ‘arbeidsbeperkte’ daar verandering in?
5 juli 2022

Werkgevers met een beperking

Kirsten vraagt zich in deze blog af of haar autisme in haar werk wel een beperking is. Want is het niet de werkgever die met al zijn eisen beperkt is?
24 mei 2022

Beperkt tegen wil en dank

Nathalie is al geruime tijd op zoek naar een nieuwe baan. Welke rol speelt haar autisme bij het wel of niet vinden van passend werk?
17 mei 2022

Botheid of goedbedoelde eerlijkheid?

Marten had op zijn werk een kleine aanvaring met een collega. Was hij nou bot of was het goedbedoelde eerlijkheid?
4 mei 2021

Mijn vermoeidheid heeft uithoudingsvermogen

Tatjana deed onderzoek naar het aantal werkende mensen met autisme in Nederland. Zelf werkt ze 32 uur per week maar kan door haar autisme de energie slecht verdelen.
20 april 2021

Op de bodem

Berber schrijft in deze blog openhartig over haar ervaringen en emoties bij het bijwonen van een confronterende webinar over autisme.