Thema: Werk

De meerderheid van de Nederlandse volwassenen met autisme heeft geen werk. Bij de mensen die wel werk hebben is het vaak in deeltijd en niet hun belangrijkste bron van inkomsten. Ook werken autistische volwassenen vaker onder hun denkniveau. Reden genoeg dus voor ons om ons te bezinnen op wat er aan de hand is met autisme en werk.

Download alle 14 blogs als PDF-document
6 juni 2023

Een vlinder zonder spiegel

Nathalie voelt zich voor het eerst geaccepteerd op haar werk. Dat is ze niet gewend en Nathalie komt tot nieuwe inzichten.
4 oktober 2022

Nieuwe titel, nieuwe kansen?

Nathalie is al drie jaar aan het solliciteren – zonder succes. Brengt een officiële betiteling als ‘arbeidsbeperkte’ daar verandering in?
5 juli 2022

Werkgevers met een beperking

Kirsten vraagt zich in deze blog af of haar autisme in haar werk wel een beperking is. Want is het niet de werkgever die met al zijn eisen beperkt is?
24 mei 2022

Beperkt tegen wil en dank

Nathalie is al geruime tijd op zoek naar een nieuwe baan. Welke rol speelt haar autisme bij het wel of niet vinden van passend werk?
17 mei 2022

Botheid of goedbedoelde eerlijkheid?

Marten had op zijn werk een kleine aanvaring met een collega. Was hij nou bot of was het goedbedoelde eerlijkheid?
4 mei 2021

Mijn vermoeidheid heeft uithoudingsvermogen

Tatjana deed onderzoek naar het aantal werkende mensen met autisme in Nederland. Zelf werkt ze 32 uur per week maar kan door haar autisme de energie slecht verdelen.