Thema: Omgaan met veranderingen

Voor volwassenen met autisme kunnen veranderingen soms lastig zijn. Vooral als een verandering van buitenaf wordt opgelegd en ze er zelf geen controle over hebben. Dat kan het gevoel geven dat je geen grip meer hebt op wat er gebeurt. En je moet dan maar zien te bedenken hoe je weer op die verandering moet reageren. Aanpassing aan nieuwe situaties komt bij volwassenen met autisme vaak minder vanzelf.

Download alle 17 blogs als PDF-document
4 juli 2023

Living AS Daan

Daan had graag eerder geweten van zijn autisme ter ondersteuning van het gevoel “ik ben oké met ASS”. Na een late diagnose vallen nu de puzzelstukjes op hun plaats.
14 maart 2023

Ochtendroutine met een puber

Lotte constateert dat haar zoon begint te puberen en zich steeds minder aantrekt van de routines die zij voor hem heeft uitgestippeld. Kan ze hem loslaten?
28 februari 2023

Ongesteld: ‘An Autistic Period Drama’

Linde word voor het eerst ongesteld en komt in een achtbaan terecht.
13 december 2022

Muziek als leraar in loslaten

Linda is vastgelopen in haar kinesiologie opleiding en stond er lange tijd nog veel bij stil. Muziek helpt haar bij het loslaten en de indrukken en inzichten te verwerken. Muziek als leraar.
25 oktober 2022

Grote Veranderingen

Linda koopt met haar vriend een huis in Limburg en gaat voor het eerst samenwonen. Hoe gaat zij om met deze veranderingen?
13 juli 2021

Autisme en mijn leven

In deze blog schrijft Coen over allerlei zaken die hem bezighouden. Daarom heeft hij gekozen voor de titel Autisme en mijn leven