Thema: Geen thema

Vliegen met autisme

Wilco begint al te zweten als hij Schiphol ziet liggen. Na zijn diagnose autisme leert hij beter omgaan met zijn vliegangst.

Nieuwe woning

Linn is opgegroeid in een drukke stad. Ze neemt de lezer mee op een treinreis naar een bijzondere bestemming: haar nieuwe thuis.

Wat de autist niet kent, dat eet ze niet

Als kind hield Nathalie er bijzondere eetgewoontes op na. Buiten de deur eten vindt ze nog steeds erg spannend.

De Verjaardagspartycrash

Linda kijkt vanuit haar raam op een molen aan het eind van de weg. Ze heeft er worteltaart gehad. Vandaag is de molen open, maar kan ze worteltaart krijgen?

In de minderheid

De tandarts van Martine noemt autisme een probleem. Martine ziet dat anders en legt uit wat volgens haar het probleem is.

“Vieze dijk”

In deze blog schrijft Martine over de ongeschreven regels op het schoolplein. Van daaruit onderzoekt ze de problematiek van sociale relaties en autisme.

Autisme, Seksualiteit en Trauma – deel 3

In deze blog wil Morgana stilstaan bij dingen die bijdragen dat autisme, ADHD, seksualiteit, relatie en trauma’s zeer veel impact hebben op haar leven.

Hoe overleef ik… de neurotypische maatschappij

In deze blog beschrijft Martine hoe zij met haar autisme van kinds af aan begrensd wordt door de neurotypische maatschappij.

Kleine stapjes

Berber wil graag met grote sprongen vooruit. Door in opdracht van haar therapeut te jongleren ziet ze in dat ze haar doel soms beter in kleine stapjes kan bereiken.