Thema: Diagnose

Het krijgen van de autismediagnose roept een veelzijdigheid aan emoties op en betekent voor iedereen iets anders. Daarnaast roept het begrip autismediagnose in zijn algemeenheid vragen op. In de blogs over dit thema lees je hierover.

Download alle 15 blogs als PDF-document
4 april 2023

Weet u waar mijn huis woont?

Daan hoort na een EMDR-sessie dat hij mogelijk autisme heeft. Dat is vreemd én vertrouwd. Wat het allemaal losmaakt beschrijft Daan in zijn eerste blog.
20 december 2022

Autisme coming out

Als Wilco zijn diagnose autisme krijgt, worstelt hij met de vraag: aan wie vertel ik het wel en aan wie kan ik het beter niet vertellen?
29 november 2022

Wat is autisme en wie bepaalt dat?

Martine constateert dat theorieën over autisme vooral door niet-autisten worden ontwikkeld. Deugt dat eigenlijk wel? Martine deelt haar bedenkingen.
19 oktober 2022

Een diagnose autisme, en dan?

Wilco loopt een aantal keer vast en vermoedt autisme. De diagnose maakt veel duidelijk, maar roept ook vragen op. Wilco deelt zijn lessen tot nu toe.
18 oktober 2022

Auti-Biografie

Martine onderzoekt in deze blog wat haar autismediagnose voor haar betekent en waarom ze het belangrijk vindt om over haar autisme te schrijven.
16 oktober 2022

Reddingsboei met uitzicht

Douwe heeft het zwaar en wordt niet begrepen. Tot de schoolpsychologe hem een reddingsboei toewerpt die alles verandert.