Thema: Beeldvorming en inclusie

Iedereen wil volwaardig meedoen in de samenleving en er bij horen. Hoe ervaren mensen met autisme dit? Hoe gaan mensen zonder autisme om met mensen met autisme? En wat moet er gebeuren om een meer inclusieve samenleving te worden voor mensen met autisme? In de blogs over dit thema schrijven mensen met autisme over hun antwoord op deze vragen.

Download alle 19 blogs als PDF-document
18 juli 2023

Op de vlucht voor mijn eigen huis

Linde ontdekt enkele maanden na het betrekken van haar woning dat ze er alweer uit moet. Ze vindt elders onderdak, maar deze verandering doet haar geen goed.
27 juni 2023

Zwartwit – vloek of zegen?

Om zich heen ziet Jim hoe sommige neurotypici tegen autisme aan kijken. Vaak zit er een kern van waarheid in. Is het niet soms juist wenselijk om zwartwit te denken?
13 juni 2023

Zwelgen in je diagnose

Na een lezing krijgen Marten en zijn collega de vraag of ervaringsdeskundigen niet zwelgen in hun diagnose. In deze blog denkt hij daarover na.
30 mei 2023

Iedereen spreekt een andere taal

Eileen mist misschien een innerlijk sociaal kompas. Is dat alleen een nadeel? Of is Eileen daardoor juist een meester-aanpasser?
2 mei 2023

Autisme is wat mij speciaal maakt

Joyce kreeg vaak te horen dat ze raar was, of anders, en paste zich dan aan. Maar autisme maakt haar tot wie ze is: een bijzonder mens.
7 februari 2023

Autisme ontrafeld

Wilco loopt vlak na zijn diagnose niet overal te koop met zijn autisme. Maar nu trekt hij de stoute schoenen aan en doet mee aan een podcast.