Recente reacties

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest recente reacties op onze blogs.
Reactie van Genny Giraldo op Hoe ik me thuis voel in Suriname:
"Prachtig, het raakt me enorm!"
Reactie van Nathalie op De schone schijn van controle:
"Hi Pascal, dankjewel voor je reactie! Fijn dat het je lukt om soms over je weerstand heen te stappen. Iedere stap is er een. :) Ik heb gemerkt dat weerstand ook een functie heeft: het wil me iets vertellen waarvan ik me op dat moment niet bewust ben. Dat kan me soms ook best overvallen, omdat ik in mijn hoofd heb besloten dat ik iets wil maar ergens vind ik dat dus blijkbaar lastig. Als ik eenmaal begrijp waar de weerstand vandaan komt, kan ik beslissen wat ik er verder mee wil. Soms betekent dat dat ik het iets anders moet aanpakken dan ik oorspronkelijk had bedacht, zodat het wel goed voelt en ik mezelf geen geweld hoef aan te doen. Ik hoop dat je met jouw begeleider samen ook steeds die afweging kunt maken"
Reactie van Pascal op De schone schijn van controle:
"Mijn begeleidster zegt regelmatig tegen mij ''over veranderingen'', en de ''weerstand'' die ik hierbij voel: Pascal hou altijd in je achterhoofd, dat achter de weerstand je ontwikkeling ligt. Ik voel heel goed wat ze hiermee zegt. Meestal helpt dit echter nog niet, maar soms wel. En dan voel ik een fijn gevoel. Weer een klein stapje"
Reactie van Eileen op Je hebt zelf een stoornis:
"Super fijn! Ik denk zelf dat die plek niet in Nederland ligt. Mijn ervaring is dat de natuur wel vrij goed is in het verdelen van plus en min puntjes in dingen, dus ik stel me dan voor dat een daarin fijnere plek misschien weer andere dingen heeft waar ik aan moet wennen :P Maar wieweet krijg ik in een volgend tijdperk nog eens kans tot reizen en zoiets ontdekken"
Reactie van Pascal op Je hebt zelf een stoornis:
"Je schrijft: Ik ben ook benieuwd of er ergens in de wereld een plek is waar ik minder anders ben?Vast en Zeker, en misschien ben je op die plek dan ook meer op je plaats, en heb je misschien minder ''last'' van je beperkingen. Het werkt volgens mij namelijk 2 kanten op. Ik werk op een locatie waar mijn ''diversiteit'' helemaal niet benoemd en benadrukt wordt maar wel gerespecteerd, en ik voel me daar zoveel beter dan elders."