Recente reacties

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest recente reacties op onze blogs.
Avatar
Reactie van Jack op Is taal vanzelfsprekend?:
"Een scherp geschreven blog en heel herkenbaar. Het lijkt er op dat wij autisten gewoon meer van een context willen weten voordat we een eerlijk en weloverwogen antwoord kunnen geven op een vraag. Alsof niet-autisten er meer bij veronderstellen. Ik heb ooit in een test de vraag gekregen of ik mijn fiets zou uitlenen aan mij buurman. Dan zou dat bij mij van veel afhangen wat niet in die vraag naar voren komt. Is het een dure nieuwe fiets? Ben ik een beetje maatjes met buurman of helemaal niet? Is hij het zorgvuldige type of niet? Allemaal willekeurige dingen die het antwoord kunnen beïnvloeden, en daar zou je dan op beoordeeld moeten worden. :"
Eileen
Reactie van Eileen op Eenzaamheid:
"Mooie Blog en onderzoek Cor. Volgens mij kan eenzaamheid overal bestaan... In de drukte van mensen of juist in de afwezigheid van mensen. Volgens mij kan zo ook eenzaamheid afwezig zijn, zowel omgeven door mensen als tijdens het alleen zijn. Volgens mij zijn eenzaam zijn en alleen zijn 2 hele verschillende dingen die wel eens verward worden. Er zijn helaas veel mensen eenzaam. Ik gun iedereen die dat ervaart een gevoel van verbonden zijn. Mooi ook wat je zegt over dat 'de waarheid' niet bestaat, maar dat we allen onze ervaring van de waarheid hebben.... zo ervaar ik dat ook"
Avatar
Reactie van Jack op Psycho-educatie:
"Leuke blog, maar de stelligheid van die begeleidster getuigt wel van een schrijnend gebrek aan inzicht. Autisme kent als spectrum "stoornis" al zoveel variaties, en er zijn zelfs heel goed meerdere atypische kenmerken mogelijk bij autisten. En natuurlijk ben je niet als mens alleen maar je "handicap" en verder niets. Soms lijkt men ervan uit te gaan dat karakter en persoonlijkheid verder geen rol meer spelen als je éénmaal een diagnose hebt"
Eileen
Reactie van Eileen op Ik heb geen stoornis, wij hebben een stoornis:
"Heel fijn blog Frederik. Erg herkenbaar en mooi omschreven"
Avatar
Reactie van Jan op Operatie Interview Noordwoord:
"Dat zal ik doen"