Recente reacties

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest recente reacties op onze blogs.
Reactie van Frederik op Ik zie, ik zie wat jij niet ziet:
"Ik heb ook wel zoiets. Ik heb geen moeite met gezichten herkennen als ik ze eenmaal ken, maar heb veel moeite met het leren van gezichten. Mensen die ik niet goed ken haal ik gemakkelijk door elkaar. Als ik een film kijk en de acteur heeft in de volgende scene zijn haar of kleding anders, dan herken ik ze niet meer. Maar als ik de acteur al ken dan is het geen probleem. Ook heb ik vaak dat ik mensen die ik ken sterk associeer met iemand die op hen lijkt. Een onderbelicht aspect van autisme is dit"
Reactie van Jack op Ik zie, ik zie wat jij niet ziet:
"Een mooie en herkenbare blog! Ik ken het van als ik eigen familieleden op onverwachte momenten en plaatsen tref. Het jammere is dat veel neurotypischen bij autisten meestal het onderscheid niet zien tussen pure onwil of desinteresse en de onvrijwillige beperking van een blinde vlek. Als mensen weten hoe het zit met je zou er met een beetje goede wil toch wel wat te overbruggen moeten zijn zou ik denken"
Reactie van Douwe Wilts op De wet van de inhalende achterstand:
"Hallo Tien Aukes, hartelijk dank voor je reactie. Groeten uit Groningen"
Reactie van Tien Aukes op De wet van de inhalende achterstand:
"ik zag Douwe op de Autminds- "bijeenkomst " online. Ik vind je een prettige jongeman. zo lees ik dan ook dat "amen" niet alleen vanuit de bijbel is ingegeven. Ik ben coach en ik heb een coach. Ik leer gaandeweg ook mijn eigen struggles weer te herzien. Ik vond Douwe prettig dus overkomen en deskundig op de Autminds dag. groet Tien Aukes Haarle"
Reactie van Jim op Een dag niet gefiept, is een dag niet geleefd:
"Wat leuk en herkenbaar. Het woord "Fiep" was ik wel eerder tegen gekomen in de auti-kringen, maar het is voor het eerst dat ik het weer lees. Ik herken het wel in wat ik allemaal langdurig of een tijdje leuk vind. Soms heeft het nog een goede functie ook, bijvoorbeeld bij koken. Dan vind ik een specifiek gerecht erg lekker, en dan maak ik het wat vaker om het te optimaliseren. De stappen schrijf ik dan op, dan heb ik het voor een volgende keer. Heel veel later, vaak, haha. Vroeger was ik juist veel sterker into auto's, waarover ik dan ik tegen iedereen praatte"