Recente reacties

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest recente reacties op onze blogs.
Reactie van Machiel Cornelis op Het autismespectrum omdenken:
"Helemaal met je eens laila,Je hebt geen ASS maar voldoet aan verschillende symptomen die voldoen aan de (nieuwe) zienswijze zoals geformuleerd in de DSM.We hebben volgens deze maatstaf een ASS. Waarbij de Stoornis verwijst naar het anders functioneren van ons brein dan de gemiddelde mens gewoon is. Of en in welke mate deze ons leven verstoord is voor ieder anders. Stoornis geeft echter wel een verkeerde indruk. Stoornis is in de volksmond; gestoord = gek.Daar het dus tegenwoordig een Spectrum is van symptomen en de ernst ervan noem, ik het (de tweede S dus) een Score. Autisme Spectrum Score. Het maakt nogal wat uit of je autisme als een eigenheid ziet of dat je totaal niet instaat bent om een eigen leven te leiden. Het spectrum is breed.Vriendelijke groet, Machiel Corneli"
Reactie van Morgana Hoornweg op De stilte en de storm: wanneer spanningen teveel worden:
"Ik vind het het erg knap van je hoe je signaleert dat er een shutdown cq meltdown ontstaat. Ik heb daar veel van geleerd. Zelf heb ik mijn emoties grondig geanalyseerd en weet waar sommige negatieve emoties vandaan komen, echter shutdowns of meltdowns herken ik niet als ze dreigen op te komen, totdat ze mij overvallen. Gisteren overkwam mij dat na een dag werken voor een autisme stichting en dan overvalt mij dat als een stortbui en voor ik het weet zit ik in een meltdown. Ik vind het knap hoe jij dit aan hebt gepakt, kennelijk zonder hulp van derden en 'je brein te slim af bent'. Heel erg mooi geschreven en zeer leerzaam"
Reactie van MorganaHoornweg op De puzzel van mijn emoties:
"Wat een prachtige en eerlijke blog en is voor mij ook heel herkenbaar. Ook ik heb mijn hele leven gemusiceerd en zowel luisteren als muziek componeren helpt mij ook. Ik ben in mijn leven ook vaak vastgelopen door trauma's in mijn jeugd. Jouw blog geeft mij het gevoel niet alleen te zijn in mijn leven en wat minder 'vreemd', omdat het hoort bij autisme. Mijn complimenten voor jou"
Reactie van eileen op Cultuur of stoornis:
"bedankt voor de reactie"
Reactie van esther op Cultuur of stoornis:
"prachtig, waarachti"