Recente reacties

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest recente reacties op onze blogs.
Marjolein
Reactie van Marjolein op Psycho-educatie:
"hoi Eileen, Ik herken veel in deze blog. Psycho-educatie is me bespaard gebleven, ik heb veel boeken gelezen en zelf wat bij elkaar gesprokkeld. Je noemt al Vera Helleman en Martine Delfos. Pas geleden heb ik van Annelies Spek het boek ASS bij volwassenen gelezen, en daarvan wilde ik dat ik dat eerder had gelezen! Zo respectvol, veel voorbeelden die goed onderbouwd zijn. Het leek echt of ze het over mij had. Sinds kort zijn we collega's. Een prettige vakantie(periode)"
Avatar
Reactie van Jack op Ik ben niet kapot hoor!:
"Het mag een beetje wat arrogants (of is het assertiefs?) hebben, maar het niet goed kunnen omgaan met volledige integriteit - en daarvoor in de plaats liever "gewenst", en vaak niet welgemeend gedrag verlangen - heeft voor mijn gevoel meer weg van een handicap dan autisme zelf. En in een echt prettige relatie is iedereen toch graag zichzelf? Natuurlijk hangt het ook wel weer met context samen, als je werkt in een vorm van dienstverlening is het te begrijpen dat de mensen waar je mee te maken krijgt geen behoefte hebben aan je slechte humeur als je daar last van hebt, maar moet het daarom dan ook een algemene omgangsnorm worden dat je nooit mag laten merken eens een off-day te hebben? En voor zover je als autist blinde vlekken hebt in het sociale vlak, als daar ook nog eens schaamte bovenop komt zal je hele energie alleen nog maar verder teruglopen, en daarmee je functioneren dus ook. Daarom is die nieuwe benadering zeker een heel grote stap in de goede richting. Je gevoel bevestigt het zelf al"
Tatjana
Reactie van Tatjana op Een depressie verweven met autisme:
"Dat vind ik heel naar om te horen, hopelijk haal je hier een stukje herkenning uit, uit het positieve"
Tatjana
Reactie van Tatjana op Een depressie verweven met autisme:
"Ha Cindy, ik denk dat dit een kijkje in mijn hoofd bied. Dankjewel"
Avatar
Reactie van Cindy van Bussel op Een depressie verweven met autisme:
"Ik vind dat je het prima kunt omschrijven, of tenminste, dat denk ik, want ik weet natuurlijk niet wat jij ziet in jouw hoofd..:) Goed bezig!  "