Over deze blog

Op deze pagina vind je informatie over de redactie, het doel, de financiering en het ontstaan van deze blog.

Redactie

Douwe Wilts (hoofdredacteur)

Jorrit Bosma (redacteur)

Doel

Deze website onderscheidt zich van andere blogs over autisme doordat er meerdere bloggers met autisme aan meewerken. Ons eerste doel is dan ook om te laten zien dat volwassenen met autisme onderling heel verschillend zijn.

Het tweede doel is te laten zien dat autisme zowel positieve als negatieve kanten heeft. We zijn soms blij met ons autisme en hebben er voordeel van. Maar we lopen soms ook tegen onze beperkingen aan en er zijn dingen we moeilijk vinden. Beide kanten van autisme willen we zichtbaar maken.

Het derde doel is volwassenen met autisme in Noord-Nederland een online platform te bieden om hun ervaringen met autisme te delen. We vinden het belangrijk dat er niet alleen over mensen met autisme gesproken wordt, maar dat we zelf ook onze visie kunnen geven.

Financiering

Dit is een project van Autisme Digitaal, een stichting door mensen met autisme, die websites en presentaties maakt over autisme.

Deze website wordt volledig betaald uit subsidies en giften. De bloggers hebben geen financieel belang bij de blogs die ze schrijven. Ook de redactie heeft geen financiële belangen bij deze website. Autisme Digitaal is een stichting en heeft dus geen winstoogmerk.

Heb je wat gehad aan de blogs op de website? Geef een gift aan Autisme Digitaal. We zijn een ANBI-instelling. Je gift is dus aftrekbaar van de belasting, onder de gebruikelijke voorwaarden.

Ontstaan

Deze website is een initiatief van een groep volwassenen met autisme uit Groningen, die betrokken waren bij het Autisme Netwerk Groningen. Vervolgens heeft Autisme Digitaal de coördinatie en technische realisatie van de website op zich genomen.

De inhoud van de blogs staat los van de visie van deze twee organisaties. Alle auteurs schrijven op persoonlijke titel.

Tijdens de autismeweek in april 2020 is de website gelanceerd.

Meer websites van Autisme Digitaal

Autisme in Nederland – overzicht van websites, organisaties, boeken en geschiedenis.

Autismevriendelijk Nederland – artikelen over autisme bij volwassenen, online zelftesten, websites en boeken door volwassenen met autisme.