Meewerken

In de onderstaande video komen vier van onze bloggers aan het woord. Ze vertellen hoe dat werkt, bij ons bloggen, en waarom ze het belangrijk vinden om dat te doen.

We zijn momenteel niet op zoek naar meer autistische volwassenen die als vrijwilliger mee willen werken aan deze blog. Omdat we een beeld willen geven an autisme, werken aan deze site alleen mensen mee die zelf een officiële autisme diagnose hebben.

Van alle vrijwilligers wordt verwacht dat ze bereid zijn om twee keer per jaar deel te nemen aan een online overleg via zoom. (Als dat te overprikkelend is, zoeken we in overleg een andere vorm.) De hoeveelheid tijd die het verder kost verschilt per functie.

Op deze pagina lees je op welke manier vrijwilligers meewerken aan deze site: als vaste blogger, als gastblogger, als tekstredacteur of als eindredacteur.

Vaste blogger

Vaste blogger schrijven gemiddeld 5 blogs per jaar, de een wat meer de ander wat minder. Dit kan een geschreven blog zijn, maar je mag je ook op een andere manier uitdrukken, denk aan tekeningen, strips, foto's, enzovoort. We vinden het juist goed als elke blogger zijn eigen stijl, vorm en insteek heeft.

Als vaste blogger ben je gebonden aan de richtlijnen. Hierin staat beschreven wat we van een blog verwachten en wat we van bloggers verwachten. Binnen de kaders van de richtlijnen ben je vrij om te schrijven wat je wilt. Het gaat immers over jouw leven en over wat voor jou belangrijk is. Wel geeft de op elke blog feedback.

Hoeveel tijd je kwijt bent aan een blog verschilt per persoon. Naast het schrijven van de blog ben je nog tijd kwijt aan het aanpassen van de blog na feedback van de redactie en aan overleg met de andere bloggers.

Er is op dit moment geen ruimte voor nieuwe vaste bloggers.

Gastblog

Wil je maar één blog schrijven? Dat kan ook, maar dan als gastblogger. Je wordt dan geen lid van de vaste bloggersgroep maar stuurt eenmalig een bijdrage naar de redactie. Gastblogs moeten evenals andere blogs voldoen aan de richtlijnen.

Hoeveel tijd je kwijt bent aan een blog verschilt per persoon. Naast het schrijven van de blog ben je nog tijd kwijt aan het aanpassen van de blog na feedback van de redactie.

Meld je aan

Redacteur

Als redacteur geef je feedback op de blogs die bloggers insturen. Dat doe je eens per 2 á 3 weken, want je werkt samen met andere redacteuren. Je kijkt naar de taal en grammatica, de stijl en de inhoud van de blog. Je overlegt met de blogger over de aanpassingen. Je zet de defintieve blog klaar in Wordpress. Dit kost maximaal 3 uur per keer.

De redactie vergadert een aantal keren per jaar online via Zoom. Voor redactieleden is het een vereiste dat je hier bij aanwezig kunt zijn (tenzij je ziek bent natuurlijk).

We zoeken momenteel geen nieuwe redacteur.

Hoofdredacteur

De hoofdredacteur zit de redactievergaderingen voor en vertegenwoordigt de redactie naar buiten toe.

De redactie vergadert een aantal keren per jaar. Voor redactieleden is het een vereiste dat je hier bij aanwezig kunt zijn (tenzij je ziek bent natuurlijk).

We zijn op dit moment niet op zoek naar een hoofdredacteur.

Aanmeldprocedure

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met Annelies (vrijwilligerscoördinator):
annelies@autismedigitaal.nl
050 - 569 04 03
Na aanmelding neemt Annelies binnen 3 dagen contact met je op voor een verkennend gesprek. Het doel hiervan is om nader kennis te maken en de wederzijdse verwachtingen te bespreken.