Meewerken

We zoeken op gezette tijden volwassenen met autisme die als vrijwilliger mee willen werken aan deze blog. Aan deze site werken alleen mensen mee die zelf een volledige en officiële autisme diagnose hebben.

Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze bereid zijn om maximaal twee keer per jaar voor overleg naar de stad Groningen te komen. We richten ons qua vrijwilligers dan ook in eerste instantie op Noord-Nederland.

Op deze pagina vind je op welke manier vrijwilligers meewerken aan deze site: als vaste blogger, als gastblogger, als beeldredacteur of als tekstredacteur.

Vaste blogger

Als vaste blogger maak je 8-12 keer per jaar een blog. Dit kan een geschreven blog zijn, maar je mag je ook op een andere manier uitdrukken, denk aan tekeningen, strips, foto's, enzovoort. We vinden het juist goed als sommige bloggers een andere stijl, vorm en insteek hebben.

Als vaste blogger ben je gebonden aan de richtlijnen . Hierin staat beschreven wat we van een blog verwachten en wat we van bloggers verwachten. Binnen de kaders van de richtlijnen ben je vrij om te schrijven wat je wilt. Het gaat immers over jouw leven en over wat voor jou belangrijk is.

Om de groep overzichtelijk te houden en het voor de redactie werkbaar te houden hanteren we een maximum van 10 bloggers. Op dit moment zijn we dan ook niet op zoek naar nieuwe bloggers. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

Meld je aan voor de wachtlijst

Gastblog

Wil je maar één blog schrijven? Dat kan ook, maar dan als gastblogger. Je wordt dan geen lid van de vaste bloggersgroep maar stuurt eenmalig een bijdrage naar de redactie. Gastblogs moeten evenals andere blogs voldoen aan de richtlijnen .

Meld je aan

Beeldredacteur

Vind je het een leuk om afbeeldingen bij teksten van anderen te zoeken? Of maak je zelf foto's of tekeningen? Dan kun je als beeldredacteur bijdragen aan deze blog. Bij elke blog plaatsen we een zwart-witfoto. Het liefst gebruiken we hiervoor een foto die gemaakt is door iemand die zelf betrokken is bij deze website. Anders gebruiken we rechtenvrije afbeeldingen die we hebben gevonden op internet. De redactie vergadert een aantal keren per jaar in Haren. Voor redactieleden is het een vereiste dat je hier bij aanwezig kunt zijn (tenzij je ziek bent natuurlijk).

We zijn nog op zoek naar een beeldredacteur. Als je geïnteresseerd bent stuur ons dan een e-mail waarin je je motivatie toelicht en hoe je denkt te kunnen bijdragen.

Meld je aan

Tekstredacteur

Als tekstredacteur werk je mee aan de organisatie van de blog en beoordeel je de bijdragen die auteurs insturen. De redactie vergadert een aantal keren per jaar in de stad Groningen. Voor redactieleden is het een vereiste dat je hier bij aanwezig kunt zijn (tenzij je ziek bent natuurlijk). Op dit moment zijn we niet op zoek naar een tekstredacteur.

Aanmeldprocedure

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met Frederik (coördinator vrijwilligers):
frederik@autismedigitaal.nl
050 - 211 54 65
Na aanmelding neemt Frederik binnen 24 uur contact met je op voor een verkennend gesprek. Het doel hiervan is om nader kennis te maken en de wederzijdse verwachtingen te bespreken.