Oude bloggers

Op deze pagina vind je een overzicht van vaste bloggers die niet meer actief zijn maar die in het verleden hebben meegewerkt aan Autisme is veelzijdig. Hun blogs zijn uiteraard nog wel op de website te vinden, maar er komen geen nieuwe blogs meer bij.

Marjolein


Marjolein is 66 en weet pas sinds kort dat ze autisme heeft. Ze heeft veel verschillende beroepen gehad, o.a. docent. Nu is ze met pensioen en doet vrijwilligerswerk. Ook is ze vaak in haar volkstuin. Ze heeft twee volwassen zoons en woont met haar 2 katten in een provinciestad.

5 blog(s)

Toen ik in 2018 de diagnose autisme kreeg, startte er een zoektocht. Welke impact heeft autisme op mijn leven gehad en wat betekent het nu voor mij? Mijn hele leven heb ik me aangepast aan hoe ik dacht dat ik moest zijn. Met het ouder worden ging dat steeds moeilijker: zo moe en somber en altijd stress – een burn-out. Ik lees veel over autisme en wil er alles van weten. Mijn leven heeft een gebruiksaanwijzing, die ik steeds beter begrijp.

Natascha


Natascha (49 jaar) gooide vijf jaar geleden het roer om en verhuisde van de drukke randstad naar een dorpje aan de Groninger Waddenkust. Hier is het leven eenvoudiger. Natascha schrijft en doet klusjes in haar eigen belevingstuin. Haar droom is om lange fietstochten te maken.

3 blog(s)

Autisme betekent voor mij dat ik verschil met de niet-autist. Iedere dag is het een uitdaging om te kunnen (over)leven in een wereld die niet ingericht is voor mensen in het autisme spectrum. Tegelijkertijd ben ik blij met de manier waarop mijn brein werkt…het maakt me authentiek, eerlijk en intens. Autisme is geen stoornis maar een andere manier van ‘zijn’.

Jan


Jan Maring is 61 jaar en woont in Bedum en Zuidlaren. Hij werkt bij QBuzz Groningen als chauffeur.

1 blog(s)

Ik weet sinds vijf jaar dat ik een “auti” ben. Dat betekent dat ik op nogal wat factoren scoor in het Autisme Spectrum Stoornis, kortweg ASS genoemd. Ik ga zo nu en dan via dit blog een kijkje geven in hoe het leven en de gedachten van mij als “auti” eruitzien. Ik weet uit een aantal workshops waar ik als ervaringsdeskundige bij aanwezig mocht zijn, dat voorbeelden uit mijn leven voor de deelnemers erg verhelderend kunnen werken.