Elke dinsdagmiddag om 13:00 uur een nieuwe blog door een volwassene met autisme. Elke vrijdagmiddag delen we een oude blog opnieuw op sociale media.

Op zaterdag 10 oktober 2020 gaven we een presentatie op Autminds. Autminds is een congres voor en door mensen met autisme. Onze bijdrage ging, uiteraard, over bloggen: Bloggen doe je zo. De blogs die hierover gaan vind je hieronder.

Gesprek voeren

Cor vertelt zijn dagboek hoe hij gesprekken voert en ervaart. Cor heeft al een aantal manieren gevonden waarop dit werkt en blijft op zoek naar nieuwe tips.

Humor of leedvermaak?

Marjolein vraagt zich af wat humor precies is en wanneer ze wordt uitgelachen.

Buitenwereld/binnenwereld

Arda ontdekt wat er in haar hoofd gebeurt als ze minder zwaar wordt belast door prikkels uit de buitenwereld; schrijven blijkt ideaal om andere mensen te bereiken.

Over de noodzaak van het schrijven

Schrijven doet Douwe niet alleen omdat hij het ontzettend leuk vindt, hij voelt er ook een diepe noodzaak toe. In deze blog zoekt hij uit waar die noodzaak vandaan komt.

Het podium

Tatjana had vroeger geen behoefte aan waardering en herkenning . Er is echter iets veranderd waardoor zij die behoefte nu wel heeft en hierbij een stem wil hebben.

Mijn groene muur

Arda komt thuis nadat ze een paar dagen weggeweest is. De hond en zijzelf doen een snuffelrondje en worden daar erg gelukkig van.