welkom bij

Autisme Digitaal

ProjectenScreenshot website autismevriendelijk nederland

Autismevriendelijk Nederland

Nederland is autismevriendelijk als er bewust en actief rekening wordt gehouden met de bijzondere behoeften van autisten. Dit project wil laten zien dat dit ideaal niet onhaalbaar is, maar concreet te realiseren.

Op de website Autismevriendelijk Nederland zijn inmiddels 230 artikelen te vinden over autisme bij volwassenen: behandelingen, bijverschijnselen, praktische vragen, films en series, boeken, en theorie├źn. Daarnaast geeft de website voorbeelden van autismevriendelijke initiatieven en tips bij het opstarten van zo'n initiatief.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door het DELA goededoelenfonds en kreeg positieve aandacht in de media.

Projectleider: Arie Boven   |   Looptijd: september 2016 - september 2019

Website Factsheet.

Screenshot website Autisme Zoeken

Autisme Zoeken

Op de website Zoeken bouwen we aan een overzicht van websites en boeken die relevant zijn voor Nederlanders die geïnteresseerd zijn in autisme. Inmiddels bevat onze database 243 websites over autisme en 100 publicaties over autisme.

Met het complexer worden van het internet hebben zoekmachines de functie van linkpagina's grotendeels overgenomen. Toch blijven dit soort pagina's van belang. Voor mensen met autisme kunnen ze minder overprikkelend zijn dan zoeken. En ze maken een andere manier van zoeken mogelijk : je komt ook links tegen waar je zelf niet direct aan gedacht had om op te zoeken.

Er zijn inmiddels meer dan 1000 Nederlandstalige boeken over autisme. Hierdoor is het lastig om een overzicht te krijgen van de beschikbare literatuur en snel te vinden wat je zoekt. Onze database helpt daarbij.

Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door het DELA goededoelenfonds

Projectleider: Frederik Boven   |   Looptijd: juli 2017 - september 2018

Website

Screenshot website autismevriendelijk nederland

Werken met Waarneming

In samenwerking met het Somatic Movement Institute zijn we een project gestart om therapeuten beter te informeren over waarneming, met name problemen met de overgang tussen verschillende vormen van waarneming. Met waarneming bedoelen we dan zowel gewaarwording via de zintuigen als de duiding en interpretatie daarvan.

Concreet omvat het project het ontwikkelen van materialen voor therapeuten en het geven van workshops.

Waarnemingsproblemen komen veel voor bij autisme, maar ook bij andere stoornissen. Dit project zal na een jaar daarom zelfstandig verder gaan en wordt dan ondegebracht bij een afzonderlijke stichting.

Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door het DELA goededoelenfonds

Projectleider: Frederik Boven   |   Looptijd: jan 2019 - jan. 2020

Website