welkom bij

Autisme Digitaal

ProjectenScreenshot website Autisme in Nederland

Autisme is veelzijdig

Met een groep van 6 volwassenen met autisme hebben we een gezamenlijke blog gemaakt, met de titel Autisme is veelzijdig.

Het doel van deze blog is om de veelzijdheid van autisme te laten zien: het is bij iedereen anders en het heeft positieve en negatieve kanten. Ook willen we een platform bieden aan volwassenen met autisme om hun ervaringen te delen.

Projectleider: Frederik Boven   |   Looptijd: jan. 2020 - jan. 2023


Screenshot website Autisme in Nederland

Autisme in Nederland

We hebben een datamase gemaakt met websites, organisaties en boeken die relevant zijn voor Nederlanders die geïnteresseerd zijn in autisme. Inmiddels bevat onze database websites meer dan 800 Nederlandstalige boeken, meer dan 150 organisaties en meer dan 150 links. Deze zijn online te doorzoeken en door te bladeren.

Met het complexer worden van het internet hebben zoekmachines de functie van linkpagina's grotendeels overgenomen. Toch blijven dit soort pagina's van belang. Voor mensen met autisme kunnen ze minder overprikkelend zijn dan zoeken. En ze maken een andere manier van zoeken mogelijk: je komt ook links tegen waar je zelf niet direct aan gedacht had om op te zoeken.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door het DELA goededoelenfonds

Projectleider: Frederik Boven   |   Looptijd: sept. 2017 - febr. 2020

Website.

Screenshot website

Vooronderzoek autisme en contact

Ter voorbereiding op een groter project rond autisme en contact zijn we bezig met een vooronderzoek.

We houden interviews met professionals en volwassenen met autisme. Ook raadplegen we relevante literatuur. Dit vooronderzoek is financieel mogelijk gemaakt door het DELA goededoelenfonds

Projectleider: Frederik Boven   |   Looptijd: mei 2019 - mei. 2020

Screenshot website autismevriendelijk nederland

Autismevriendelijk Nederland

Nederland is autismevriendelijk als er bewust en actief rekening wordt gehouden met de bijzondere behoeften van autisten. Dit project wil laten zien dat dit ideaal niet onhaalbaar is, maar concreet te realiseren.

Op de website Autismevriendelijk Nederland zijn inmiddels meer dan 240 artikelen te vinden over autisme bij volwassenen: behandelingen, bijverschijnselen, praktische vragen, films en series, boeken, en theorie├źn. Daarnaast geeft de website voorbeelden van autismevriendelijke initiatieven en tips bij het opstarten van zo'n initiatief.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door het DELA goededoelenfonds en kreeg positieve aandacht in de media.

Projectleider: Arie Boven   |   Looptijd: september 2016 - aug. 2019

Website.