Organisatiestructuur

Bestuur

Eugenie Binneveld

voorzitter


Eugenie is zelfstandig autisme coach en naast haar autisme in de praktijk geniet ze van haar 6 kinderen en aanhang. In haar vrije uurtjes doet ze graag sporten, lezen, films kijken, wandelen met de hond en een bak koffie drinken.

Needy Alberto

secretaris


Needy heeft bij verschillende werkgevers ervaring opgedaan als administratief medewerkster. In haar vrije tijd geniet ze van schrijven op forums (in het Engels, Nederlands en Papiamentu), het bezoeken van museums, wandelen in de natuur, (onderzoekend) lezen en Russisch leren.

Marije van Dongen

algemeen bestuurslid


Marije is van oorsprong opgeleid autisme-specialist/agogisch werker. Tegenwoordig geeft ze vanuit haar eigen ervaring lezingen en gastlessen. Ze is auteur van ‘Dramaqueen of gewoon autisme’. Haar vrije tijd brengt ze graag door met man en kinderen. Ook onderneemt ze geregeld wat met vrienden en ze houdt van lezen en sporten.

Portefeuille: Activiteiten

Wim Woolderink

penningmeester


Wim is een eigenaar van een productiebedrijf. Naast de bedrijfsvoering doet hij ook vrijwilligerswerk op financieel vlak voor een organisatie in zijn regio. In zijn vrije tijd volleybalt hij nog met veel plezier.

Portefeuille: financiën

Directie en coördinatoren

Dr. Frederik Boven

directeur (onbezoldigd)


Frederik is historisch psycholoog en politiek filosoof. Hij is eindverantwoordelijk voor de uitvoering van alle activiteiten en stuurt de coördinatoren aan. Hij schreef een proefschrift over de geschiedenis van autisme. Hij heeft een bedrijf voor de begeleiding van studenten met autisme.

Peter van Dijk

coördinator webinars


Peter woont in Leiden. Hij is oorspronkelijk kunsthistoricus. Hij kreeg zijn diagnose ASS in 2017. Peter coördineert het team dat onze presentaties maakt en geeft.

Werkdagen: maandag tot en met donderdag

Annelies van der Hout

vrijwilligerscoördinator


Annelies heeft de opleiding Ervaringsdeskundige in zorg en welzijn gevolgd. Zij werkt als dagbestedingscoach en ambulant begeleider voor mensen met autisme. Zij voert evaluatiegesprekken met vrijwilligers en voert het vrijwilligersbeleid uit.

Lieke Scholten

coördinator publiciteit


Lieke is mediawetenschapper gespecialiseerd in queer en gender studies. Ze heeft werkervaring in het jeugdtheater. In haar vrije tijd bezoekt ze graag concerten en kringloopwinkels. Ook is ze graag creatief bezig.

John Ensberg

coördinator blog


John is werkzaam geweest als onder andere game journalist en docent. Zijn hobby’s zijn gamen (uiteraard), rommelen met pc’s en code, badminton en online bordspellen. Een valkuil is, dat hij steevast te weinig rust neemt.

Céline Dorée

coördinator ontmoeting


Met een late diagnose in de hand, heeft Céline gemerkt hoe prettig het is om contact te maken met gelijkgestemde. Daarom helpt ze binnen Autisme Digitaal bijeenkomsten te organiseren. Daarnaast vult zij haar vrije tijd met iets sportiefs, iets creatiefs en/of D&D.

Fien de Waele

coördinator sociale media


Fien is een Belgische dame. Ze heeft een diagnose ADHD sinds 2018 en een diagnose ASS sinds 2020. Fien is een idealist, is gepassioneerd door psychologie, persoonlijke ontwikkeling en cultuur en is graag creatief bezig. Zo schrijft ze, maakt ze regelmatig digitale en plastische collages/ontwerpen en schildert, kleurt en tekent ze ook graag. Ook met zingen en dansen kun je haar altijd plezieren. Verder houdt ze van yoga en meditatie en haar huisdieren.

Sector: activiteiten

Webinars
Vrijwilligers die meewerken aan het maken of geven van onze webinars.
Online gespreksgroepen
De werkgroep die onze online gespreksgroepen coördineert en de gespreksleiders van de gespreksgroepen.
Blogs
Bloggers en de redacteuren die de blogs nakijken.

Sector: communicatie

Werkgroep websites
Verzorgt het technische beheer van onze websites en de SEO.
Werkgroep sociale media
Beheert onze sociale media en maakt hiervoor teksten of visuele content.
Werkgroep publiciteit
Verzorgt de nieuwsbrieven en ondersteunt bij de publiciteit voor onze activiteiten.

Sector: interne organisatie en vrijwilligers

Werkgroep intern
Organiseert sociale bijeenkomsten voor onze vrijwilligers.
Netwerken
Vrijwilligers die in verschillende autisme netwerken hun ervaring inbrengen als persoon met autisme.