Organisatiestructuur

Bestuur

Eugenie Binneveld

voorzitter


Eugenie is zelfstandig autisme coach en naast haar autisme in de praktijk geniet ze van haar 6 kinderen en aanhang. In haar vrije uurtjes doet ze graag sporten, lezen, films kijken, wandelen met de hond en een bak koffie drinken.

Needy Alberto

secretaris


Needy heeft bij verschillende werkgevers ervaring opgedaan als administratief medewerkster. In haar vrije tijd geniet ze van schrijven op forums (in het Engels, Nederlands en Papiamentu), het bezoeken van museums, wandelen in de natuur, (onderzoekend) lezen en Russisch leren.

Wouter Kloosterman

penningmeester


Wouter is ingenieur en geeft rondleidingen in een automuseum. Daarnaast heeft hij in het verleden diverse klassieke auto's gerestaureerd en gelast.
Tot slot heeft hij voor zijn eigen lasbedrijfje zijn eigen boekhouding gedaan. Punctualiteit vind hij hierin belangrijk.

Marije van Dongen

algemeen bestuurslid


Marije is van oorsprong opgeleid autisme-specialist/agogisch werker. Tegenwoordig geeft ze vanuit haar eigen ervaring lezingen en gastlessen. Ze is auteur van ‘Dramaqueen of gewoon autisme’. Haar vrije tijd brengt ze graag door met man en kinderen. Ook onderneemt ze geregeld wat met vrienden en ze houdt van lezen en sporten.

Portefeuille: Activiteiten

Lotte van den Berg

algemeen bestuurslid


Lotte is een literatuurwetenschapper die gespecialiseerd is in Nederlandse literatuur. Daarnaast zet zij zich in als ervaringsdeskundige in de jeugdzorg, de GGZ en in ASS bij de stichting ExpEx. In haar vrije tijd leest ze boeken en doet ze onderzoek naar onder andere ASS en ervaringsdeskundigheid.

Portefeuille: Projecten en fondswerving

Glenn van Zutphen

algemeen bestuurslid


Glenn is verpleegkundige en ervaringsdeskundige. Hij heeft veel ervaring in de gezondheidszorg vanuit de rol van cliënt en de rol van begeleider. Daarnaast is hij werkzaam geweest in de ondernemingsraad.

Portefeuille: Communicatie

Directie en coördinatoren

Dr. Frederik Boven

directeur (onbezoldigd)


Frederik is historisch psycholoog en politiek filosoof. Hij is eindverantwoordelijk voor de uitvoering van alle activiteiten en stuurt de coördinatoren aan. Hij schreef een proefschrift over de geschiedenis van autisme. Hij heeft een bedrijf voor de begeleiding van studenten met autisme.

Sabine van ‘t Schip

coördinator blog en online gespreksgroepen


Sabine geniet het meeste van het ervaren van echte connecties. Met andere mensen, maar ook met hun verhalen in blogs, boeken en films, met muziek en met de natuur.

Werkdagen: maandag tot woensdag

Peter van Dijk

coördinator webinars


Peter woont in Leiden. Hij is oorspronkelijk kunsthistoricus. Hij kreeg zijn diagnose ASS in 2017. Peter coördineert het team dat onze presentaties maakt en geeft.

Werkdagen: maandag tot en met donderdag

Annelies van der Hout

vrijwilligerscoördinator


Annelies heeft de opleiding Ervaringsdeskundige in zorg en welzijn gevolgd. Zij werkt als dagbestedingscoach en ambulant begeleider voor mensen met autisme. Zij voert evaluatiegesprekken met vrijwilligers en voert het vrijwilligersbeleid uit.

Lieke Scholten

coördinator publiciteit


Lieke is mediawetenschapper gespecialiseerd in queer en gender studies. Ze heeft werkervaring in het jeugdtheater. In haar vrije tijd bezoekt ze graag concerten en kringloopwinkels. Ook is ze graag creatief bezig.

Sector: activiteiten

Webinars
Vrijwilligers die meewerken aan het maken of geven van onze webinars.
Online gespreksgroepen
De werkgroep die onze online gespreksgroepen coördineert en de gespreksleiders van de gespreksgroepen.
Blogs
Bloggers en de redacteuren die de blogs nakijken.

Sector: communicatie

Werkgroep websites
Verzorgt het technische beheer van onze websites en de SEO.
Werkgroep sociale media
Beheert onze sociale media en maakt hiervoor teksten of visuele content.
Werkgroep publiciteit
Verzorgt de nieuwsbrieven en ondersteunt bij de publiciteit voor onze activiteiten.

Sector: interne organisatie en vrijwilligers

Werkgroep intern
Organiseert sociale bijeenkomsten voor onze vrijwilligers.
Groningen
Vrijwilligers die bij activiteiten in de provincie Groningen hun ervaring inbrengen als persoon met autisme.

Sector: projecten en fondswerving

Projectgroep autisme en contact
De projectgroep denkt mee over ons driejarige project 'Autisme en contact'