• oktober 2021Er is wat

  Verschillende media berichtten over de lancering van Eriswat.nl: ons platform voor autistische volwassenen in Groningen en Drenthe. Het Dagblad van het Noorden, De Groninger Internet Courant en de landelijke website GGZ-nieuws besteedden er aandacht aan. Er was ook een kort interview met Frederik op OOG radio. Hij vertelde wat over zijn eigen autisme, over Autisme Digitaal en over de nieuwe website.
 • april 2020Autisme is veelzijdig

  Op 3 april 2020 stond in het Dagblad van het Noorden een paginagroot artikel over Autisme is veelzijdig. De website werd gelanceerd in het kader van de autismeweek en publiceerde in die week elke dag een nieuwe blog over prikkels. OOk de Groninger Gezinsbode en het Harener weekblad plaatsten ons persbericht over de lancering van Autisme is Veelzijdig. De (overigens prachtige) website Noord Woord plaatste een interview met Douwe, de hoofdredacteur van Autisme is veelzijdig. Douwe sprak over de blog, over poëzie en over schrijven.
 • mei 2017De optimist

  Op 3 mei 2017 was Arie te gast bij Een Vandaag op Radio 1. In de rubriek De optimist sprak hij met Art Rooijakkers en riep op tot een autismevriendelijk Nederland. "Een autismevriendelijkheid Nederland is geen utopie, maar een concreet en vaak vrij eenvoudig te realiseren ideaal. Dat is ook de reden voor ons optimisme: we kunnen er samen iets aan doen. Doe je mee?"
 • april 20171 april grap

  In 2017 werkte GGZ Nieuws mee aan onze 1 april grap door te koppen: Een autistische tweeling uit Groningen meent achterhaald te hebben hoe het kan dat er mensen met autisme zijn. Wij vertaalden een humoristische infographic die acht mogelijke oorzaken bespreekt en constateert dat het wél de ouders zijn. De inforgraphic is heel vaak bekeken. Helaas had niet iedereen door dat dit een grap was.
 • oktober 2016Autismevriendelijk Nederland

  Op 6 oktober 2016 besteedde GGZ Nieuws aandacht aan onze website Autismevriendelijk Nederland. Arie en Frederik lanceerden deze website precies zeven jaar nadat het Fonds Psychische Gezondheid het concept autismevriendelijk in Nederland introduceerde. Dit was de eerste website van wat later stichting Autisme Digitaal werd. Op de dag voor de lancering was de website om 18:00 onderdeel van het belangrijkste verhaal van het NOS radio-programma Nieuws & co met Lara Rense. Het item ging over autisme en werk.