• 2016Lancering Autismevriendelijk Nederland

  Op 7 oktober 2016 lanceerden Arie en Frederik Boven de website Autismevriendelijk Nederland. De website was gericht op mensen met en zonder autisme en bevatte artikelen over autisme bij volwassenen. Uit dit project kwam een jaar later Autisme Digitaal voort.
 • 2017Oprichting Stichting Autisme Digitaal

  Op 17 juli 2017 richtten Arie en Frederik Boven bij de notaris in Groningen de stichting Autisme Digitaal op. Zij werden zelf de eerste twee bestuursleden. Het doel van de stichting werd het toegankelijk maken van informatie over autisme, het delen van kennis over autisme en het ondersteunen van projecten en organisaties op het gebied van autisme.
 • 2017-2019Eerste projecten

  In 2017 tot 2019 heeft Autisme Digitaal de eerste projecten naast Autismevriendelijk Nederland opgezet. Ten eerste een website met boeken, organisaties en links op het gebied van autisme in Nederland. Ten tweede een vooronderzoek voor een groter project op het gebied van autisme en contact. Deze projecten werden financieel mogelijk gemaakt door drie subsidies van het Dela Fonds.
 • 2020Lancering blogplatform

  In de autismeweek 2020, op 20 maart, heeft Autisme Digitaal het blogplatform Autisme is veelzijdig gelanceerd. Dit platform onderscheidt zich van doordat er een groep volwassenen met autisme aan meewerkt. Door samen te bloggen op één website willen zij laten zien dat autisme voor iedereen weer anders is. Voor dit project werden de eerste vrijwilligers actief bij Autisme Digitaal.
 • 2020Nieuwe organisatiestructuur

  Omdat Autisme Digitaal in het afgelopen jaar sterk gegroeid was, kwam er eind 2020 een nieuwe organisatiestructuur. Er werd een groter en meer onafhankelijk bestuur gevormd. Daaronder kwam er een (onbezoldigde) directeur die verantwoordelijk is voor de uitvoering. De uitvoering en de controle hierop werden zo netjes gescheiden.
 • 2021Lancering project autisme en contact

  In januari 2021 werd na een zorgvuldige voorbereiding het driejarige project Autisme en contact gelanceerd. Dit project omvat de ontwikkeling van twee websites, drie online trainingen en twee gespreksgroepen. Dit project is financieel mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, het Dr. C.J. Vaillantfonds en Welkom in de buurt