The Good Doctor

Amerikaanse ziekenhuisserie over een autistische chirurg in opleiding in een prestigieus ziekenhuis.

Belang

 
The Good Doctor is een Amerikaanse ziekenhuisserie over een autistische chirurg in opleiding in een prestigieus ziekenhuis.
 

Inhoud

Shaun Murphy komt als 25-jarige chirurg in opleiding te werken in het San Jose St. Bonaventure Hospital. In tegenstelling tot de voorzitter van de raad van bestuur is niet iedereen in het ziekenhuis blij met zijn komst. Shaun heeft een uitstekend medisch inzicht, maar zijn sociale vaardigheden laten nogal te wensen over.

Shaun is niet de slechtste dokter, maar ook niet de beste. Hij is gewoon een goede dokter.

cast & crew
  • Freddie Highmore (Shaun)
  • Nicholas Gonzalez (Neil)
  • Antonia Thomas (Claire)
  • Beau Garrett (Jessica)
  • Hill Harper (Marcus)
  • Richard Schiff (Aaron)

Beoordeling door kijkers

Betekenis voor autismevriendelijk Nederland

 
In autismevriendelijk Nederland worden autistische volwassenen als autistische volwassenen gezien en gerepresenteerd, niet alleen als sociaal onhandige volwassenen of als autistisch kinderen. In de representatie van autisme is niet alleen aandacht voor symptomen, maar ook voor de manieren waarop autistisch volwassenen geleerd hebben om hier op een volwassen manier mee om te gaan.
 

1 Comment

  1. Natalie schreef:

    Ik moet iedere keer vreselijk huilen als ik de serie kijk. Ik vind de visuele weergave over de manier van denken echt heel realistisch en zeer herkenbaar en ik ben geen savant. Ik herken de reacties op de hoofdpersoon uit zijn omgeving en zijn strijd zich staande te houden, het analyseren van sociale gebeurtenissen hierin proberen de patronen te herkennen om een eigen script te bedenken hoe je reageerd en omgaat met een sociale situatie. Ik vind het bijna eng realistisch herkenbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *