The Autistic Me

Britse documentaire die drie jongemannen met een vorm van autisme volgt op hun weg naar werk, zelfstandig wonen en een relatie.

Belang

 
The Autistic Me is een Britse documentaire over drie jonge mannen met een hoogfunctionerende vorm van autisme. De documentaire volgt hen op hun weg naar werk, zelfstandig wonen en een relatie.
 

Inhoud

The Austic Me volgt drie Britse jongemannen op hun weg naar volwassenheid. Alle drie hebben ze een vorm van autisme en wonen ze nog bij hun ouders.

Na een stage bij de Britse Bibliotheek is de 23-jarige Oli op zoek naar werk.

Thomas is bijna 16 en gaat nog naar school. Hij wil graag het huis uit.

Alex is 24. Hij heeft een gesubsidieerde baan als bediende en is nu op zoek naar een partner.

cast & crew
  • Matthew Rudge (Regie)
  • Alex
  • Oli
  • Thomas

Beoordeling door kijkers

Achtergrond

Over Tom's ouders

Voor
"Tom kwam op me over als een gefrustreerde jongen die niet goed om kon gaan met de situatie thuis. Zijn moeder leek me vooral vermoeid en waarschijnlijk hadden ze allemaal even een pauze nodig." "Ik kan me voorstellen dat ze er moe van wordt, maar je kunt geen pauze nemen van je kind, tenminste niet zonder met de nek aangekeken te worden voor het in de steek laten van je kind."
Tegen
"Ze behandelen hem voortdurend als een klein kind. Z'n moeder had blij voor hem moeten zijn dat ergens een meisje positief over hem dacht. Ze woon hem gewoon voor zichzelf houden. Ze gaf openlijk toe dat ze hem nog steeds ziet als haar 4-jarige." "Het was alsof zijn ouders hem niet echt kenden en geen moeite deden om hem te begrijpen. Ik vraag me af of zijn ouders ooit rustig met hem zijn gaan zitten om er met hem over te praten en rustig te luisteren naar wat hij te zeggen had."

Over de moeder van Alex

Voor
"Misschien wou Alex wel graag dat zijn moeder met hem mee ging. Misschien voelde hij zich zo zekerder."
Tegen
"Waarom was zijn moeder overal? Ze was er zelfs bij zijn date! Als mijn moeder mijn met me mee ging naar een date zou ik haar waarschijnlijk afschieten. Ik weet dat we allemaal anders zijn, maar is het niet de rol van ouders om hun kinderen te leren om te gaan met onbekende situaties? Ze leek een beetje te veel aan hem vast te houden. De jonge leek me intelligent genoeg om zichzelf te redden."

Betekenis voor autismevriendelijk Nederland

 
In autismevriendelijk Nederland worden jongvolwassenen met autisme waar nodig door hun omgeving en door de overheid ondersteunt op hun weg naar volwassenheid.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Send this to a friend