Aut Cuisine

Autismevriendelijke recepten gemaakt door Jim Appelmelk

Hobby’s en autisme gaan vaak hand in hand, maar ze kunnen ook botsen. Tijdens het koken is dit goed merkbaar; je moet regelmatig meerdere dingen “tegelijkertijd” doen, en soms acuut schakelen. Om het alsnog zo leuk mogelijk te maken creëer ik graag wat extra overzicht. Aut Cuisine geeft stapsgewijze recepten met foto’s ter illustratie en oriëntatie.

Eens in de vier weken publiceren we een nieuw recept. De recepten vind je hieronder.

Lees meer over mijn ervaringen met koken in mijn blog voor Autisme is Veelzijdig.

7 april 2021

Eiercurry

Deze eiercurry is lekker bij rijst, maar ook op een roti. Voor groente is het makkelijk om enkele bladen kool mee te stoven met de eieren.
12 maart 2021

Koolrollen

Kool is een lekkere groente om ergens in te verwerken, zoals deze heerlijke koolrollen uit de oven. Zit het gerecht eenmaal in de oven, dan heb je er geen kind meer aan.
10 februari 2021

Linzensoep

Deze linzensoep is makkelijk te maken en erg lekker. Deze voldoet als hoofdgerecht, maar kan ook als voorgerecht worden gegeten.

10 november 2020

Mac-Ha-Ka-To: Macaroni met ham, kaas en tomatensaus uit de oven

Macaroni met ham, kaas en tomatensaus uit de oven is geen makkelijk gerecht. Maar het is de moeite waard.

13 januari 2021

Gratin

Gratin is een simpel, lekker en goedkoop gerecht dat makkelijk te combineren is. Bovendien kun je het aan veel verschillende publieken opdienen. Meer dan aardappelen, kaas, room en zout heb je er niet voor nodig. Vervolgens wordt het gaar in de oven.

Send this to a friend