Shakshuka

Een autismevriendelijk recept (Aut Cuisine)

Introductie

Dit Israëlische lunchgerecht bestaat in grote lijnen uit groente en eieren, maar kan naar eigen smaak uitgebreid worden met allerlei kruiden en eventueel merguezworstjes. Het is lekker met pitabrood, Turks brood, of gewoon het brood dat je toevallig in huis hebt. Het is redelijk snel klaar, en biedt veel vrijheid voor eigen ideeën.

Ingrediënten voor personen

Het aantal personen kun je hierboven aanpassen. Het nummer voor elk ingedriënt verwijst naar hetzelfde nummer in de afbeelding.

1Olijfolie8Theelepels
2Ui4Stuk(-s)
3Paprika4Stuk(-s)
4Komijn4Theelepel(-s)
5Knoflook4teen/tenen
6Tomaat8Stuk(-s)
7Ei8Stuks

Recept

1. Verhit de olie in de pan
3. Bak de ui terwijl zolang u de paprika snijdt
5. Voeg de paprikablokjes toe aan de ui in de pan
12. Blijf het gerecht verhitten voor 8 minuten, maar blijf wel om de minuut controleren hoe gaar het wordt

Variaties

Bij shakshuka zijn er talloze variaties mogelijk. Één aspect waarin veel kan worden gevarieerd is de samenstelling van de specerijen, en die van de verse tuinkruiden. Als specerijen zijn sumak en za’atar erg goed geschikt, maar deze zijn niet overal verkrijgbaar. Verse peterselie en koriander daarentegen weer wel. De gebruikte groenten kun je ook naar eigen smaak invullen. Aubergine toevoegen is een mogelijkheid. Meestal is het een vegetarisch gerecht, maar er wordt ook wel merguezworst toegevoegd, of gehakt (geen varken). Het is lekker met brood, bijvoorbeeld Turks brood of een pita. Het brood dat je toevallig in huis hebt voldoet ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Send this to a friend