Als je pasta eens met iets anders wilt eten dan met tomatensaus of carbonara, dan is dit een lekker en bovendien simpel alternatief. Het is lekker, goedkoop en snel te maken, het enige waarin je enige behendigheid nodig hebt is het maken van de roux zonder klonten, maar ook dat is zo geleerd. De salade is een voorbeeld van wat je er naast kunt maken, maar sperziebonen en broccoli zijn ook goede opties.
1. Koekenpan
2. Grote kookpan
3. Houten plank
4. Theelepel maat
5. Eetlepel maat
6. Mes
7. Kartelmes
8. Pollepel
9. Kom
10. Vergiet
Nootmuskaatrasp (zie foto ingrediënten)
Maatbeker (niet op foto)
Weegschaal (niet op foto)
De rasp op deze foto wordt niet gebruikt in dit recept.
Voor de salade kun je de groenten gebruiken die je zelf lekker vindt, en die in het seizoen passen. Verse peterselie doet het ook goed.
Spaghetti kan vervangen worden door tagliatelle, linguine, en andere “lange” pasta’s. Farfalle, penne, en andere pastasoorten vind ik minder goed geschikt.
Daarnaast is kleur een leuk aspect om mee te experimenteren. De pasta met kip en roomsaus geven vrij weinig kleur, vandaag de toevoeging van de feestelijk gekleurde salade. Pasta is er echter in vele kleuren, denk aan rood, groen en zwart.