Gratin is een simpel, lekker en goedkoop gerecht dat makkelijk te combineren is. Bovendien kun je het aan veel verschillende publieken opdienen. Meer dan aardappelen, kaas, room en zout heb je er niet voor nodig. Vervolgens wordt het gaar in de oven.
De klassieke variant wordt gemaakt met melk in plaats van room.
3 Comments
Dit ziet er lekker uit!
1 Vastkokende aardappelen 450 gram
2 Belegen kaas 150 gram
3 Room 150 ml
4 Zout 3 snufje
Ik dacht eerst dat het 1 * 450 gram aardappels, 2 * 150 gram belegen kaas, 3 * 150 ml room en 4 * 3 snufjes zout was maar toen dacht ik dat jullie de volgorde bedoelden maar onderaan zag ik dat de volgorde in dat geval niet klopt want je doet eerst zout erover en dan pas de room.
“Leg een bodem van plakjes aardappel. Gebruik hiervoor een derde van de totale hoeveelheid indien je voor drie kookt”
Wat als je voor 1 kookt?
Beste Noé,
Bedankt voor je reactie, de nummers komen wat verwarrend over. Ze verwijzen naar de nummers op de foto, niet naar de volgorde, noch naar de hoeveelheden.
Als je voor één kookt is het denk ik het handigste om een kleinere ovenschaal te gebruiken, zodat je evenveel lagen kunt maken, maar met een kleiner oppervlak. Het gerecht is daardoor niet zo goed geschikt voor een enkele portie. Wel kun je meerdere porties maken en wat bewaren in de koelkast, als het gaar is bederft het niet zo snel.
Groet,
Jim