Bietenschotel

Een autismevriendelijk recept (Aut Cuisine)

Bietenschotel

Bietenschotel

Introductie

Er zijn best groentes die ik zelf niet vaak gebruik, totdat ze ergens in verwerkt kunnen worden. Deze makkelijke, veelzijdige, en vooral erg lekkere ovenschotel bestaat uit biet, gehakt, en aardappel. Deze kun je uiteraard zelf nog goed op smaak brengen met wat je maar lekker vind, hier houd ik het bij zout en peper.

Ingrediënten voor personen

Het aantal personen kun je hierboven aanpassen. Het nummer voor elk ingedriënt verwijst naar hetzelfde nummer in de afbeelding.

1Aardappelen8Stuks
2Zonnebloemolie4Theelepel(-s)
3Gehakt320Gram
4Zout0.4Theelepel
5Zwarte peper0.4Theelepel
6Ui1Stuks
7Rode biet680Gram

Recept

1. Breng water aan de kook
7. Laat de schijfjes biet uitlekken en verspreid deze over de bodem van de ovenschaal
8. Verspreid het gehakt over de laag van biet
10. Giet na een kooktijd van 20 minuten de aardappelen af en pureer deze tot een gladde puree. Verwarm nu de oven voor op 200 graden.
11. Verspreid de ui over de laag gehakt
12. Verspreid de puree over de laag ui en decoreer deze met een patroon (met een lepel). Zet de ovenschotel in de oven voor 30 minuten.
13. Serveer de ovenschotel. Wellicht kan hij langer in de oven dan hierboven aangegeven.

Variaties

Het gerecht kan uiteraard vegetarisch gemaakt worden met een vleesvervanger, al zou ik dan zelf liever gaan voor een gerecht dat van nature al vegetarisch is. Het gehakt kan naar smaak gekruid worden, en een theelepel tomatenpuree op een half pond gehakt voegt smaak toe zonder dat het dominant wordt. De aardappelpuree zou je op smaak kunnen brengen met zout, peper, nootmuskaat, wat boter, en/of melk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Send this to a friend