Deze heerlijke aubergineschotel is het lekkerste wanneer deze met geduld wordt “gebouwd” en lang in de oven staat. De schotel zelf is met slechts 4 ingrediënten echter niet complex. Terwijl de schotel in de oven staat is er tijd genoeg om zelf pesto te maken, want dat is een geweldige combinatie. Om de pesto zelf te maken gebruik ik een keukenmachine, maar die heb ik bewust niet meegenomen bij het kookgerei. Een blender kan ook gebruikt worden. Mocht je die niet hebben, dan kun je de geroosterde pitten fijnhakken, net als de basilicum, en het handmatig mengen, al wordt dit wel heel anders.
Mocht je het maken van de aubergineschotel in combinatie met de pasta en de pesto te veel werk vinden, dan kun je overwegen om de pesto te kopen. Dit is echter een heel ander product (lees: minder lekker). Een andere variatie is om te experimenteren met de temperatuur van de oven en de baktijd. Ook kun je spelen met het aantal lagen. Voor een kleine hoeveelheid kun je werken met één laag tomaat op één laag aubergine, en voor een grotere bereiding kun je drie lagen van elk gebruiken. Dat laatste kun je ook doen wanneer je de tomaat en aubergine in dunnere plakjes sijdt.
1 Comment
Bij punt 14 heb je opeens een keukenmachine nodig. Die staat niet bij kookgerei aan het begin. Normaal koop ik de ingrediënten en begin bij nummer 1. Nu was ik benieuwd naar hoe dit was geschreven. Als ik een tip mag geven: kook altijd met alles mise en place. Dus eerst alle ingrediënten van te voren snijden, raspen of roosteren. Als je dit nog moet doen tijdens het bereiden komt het nooit goed met de timing en het geeft chaos, waardoor je het overzicht kwijtraakt.