Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Autisme Digitaal.

Radicale openheid

Bewust benaderen van situaties die je automatisch vermijdt en vermijden van situaties die je automatisch benadert, om hiervan te leren.

Sekswerk en transactionele seks

Autisme is zowel een beschermende factor als een risico voor transactionele seks en sekswerk.

Pro-sociale signalering

Verrichten van acties, onafhankelijk van je bedoeling of bewustzijn ervan, die plaatsvinden in de aanwezigheid van anderen en aangepast zijn aan de context.

Aanraking met de kinderbescherming

Autistische ouders komen vaker in aanraking met de kinderbescherming dan neurotypische ouders. Dat is niet altijd even terecht.

Kinderwens en ouderschap

Een substantieel deel van de volwassenen met autisme is ouder of zou dat graag willen worden. Anderen hebben zijn bewust kinderloos. Weer anderen waren er nooit zo mee bezig, maar overkwam het.

Post-diagnostische groei

Post-diagnostische groei verwijst naar de positieve levensveranderingen die mensen met autisme na hun diagnose doormaken.

Het is onmogelijk om te zeggen wat er in autisten omgaat

Van mensen met autisme wordt vaak gezegd dat ze niet communiceren. Ze zitten met een onbeweeglijk gezicht tegenover je, waardoor het onmogelijk is om te zeggen wat er in hun omgaat.

Metacognitie

Snellere en sterkere activatie van het zelfregulerende systeem zorgt er voor dat ongewenste gedachten bij autisten langer actief blijven.

Hoe weet ik of iemand liegt of me probeert te bedriegen?

Ik ben autistisch en wordt daarom makkelijk bedrogen. Hoe weet ik of iemand liegt en me probeert te bedriegen? En hoe ga ik daar mee om?

Send this to a friend