In de media

3 mei

2017

Een vandaag


Vandaag was Arie te gast bij Een Vandaag op Radio 1. In de rubriek De optimist sprak hij met Art Rooijakkers en riep op tot een autismevriendelijk Nederland. "Een autismevriendelijkheid Nederland is geen utopie, maar een concreet en vaak vrij eenvoudig te realiseren ideaal. Dat is ook de reden voor ons optimisme: we kunnen er samen iets aan doen. Doe je mee?"

1 april

2017

GGZnieuws.nl


Autistische tweeling ontdekt oorzaak van autisme

Een autistische tweeling uit Groningen meent achterhaald te hebben hoe het kan dat er mensen met autisme zijn. Zij onderzochten acht mogelijke oorzaken en constateerden dat het wél de ouders zijn. Het onderzoek is gepubliceerd op hun website www.autismedigitaal.nl/avn.

Lees de rest van het artikel


6 oktober

2016

NOS Nieuws & co


Op de dag voor de lancering van Autismevriendelijk Nederland was onze blog om 18:00 onderdeel van het belangrijkste verhaal van het NOS programma Nieuws & co met Lara Rense. Het item ging over autisme en werk. Arie was eerder die dag geïnterviewd door Marc-Robin Visscher. Te gast in de studio was neuropsycholoog Marcia Goddard, auteur van het boek Anders denken: De valkuilen en verborgen talenten van autisme (2016).

5 oktober

2016

GGZnieuws.nl


Autistische tweeling lanceert blog over autismevriendelijkheid

Vrijdag 7 oktober is het zeven jaar geleden dat het Fonds Psychische Gezondheid het concept autismevriendelijk in Nederland introduceerde. Op deze dag lanceren de tweelingbroers Arie en Frederik Boven een nieuwe blog over dit thema. Hun blog is een voorbeeld van de toenemende bijdrage van autisten zelf aan het debat over autisme: de broers hebben allebei een autismediagnose.

Lees de rest van het artikel

Send this to a friend