Laatst gewijzigd: 6 maart 2020

Over de auteurs

Over de auteurs van deze website en hun kwalificaties

Onze utopie

Ons realiseerbaar ideaal is dat autisten in Nederland evenzeer zichzelf kunnen zijn als andere mensen. Dat vraagt van de mensen om hen heen dat zij rekening met hen houden. Dat noemen we autismevriendelijkheid.

Onze achtergrond

Wij zijn als bestuurslid en vrijwilliger verbonden aan Stichting Autisme Digitaal. Het doel van deze stichting is het toegankelijk maken van wetenschappelijke en ervaringskennis over autisme door het verzorgen van digitale content.

Arie Boven

Web content ontwikkelaar


Ik heb Engels, Kunst & Cultuur en Psychologie gestudeerd.

Mijn interesse gaat uit naar de manier waarop autisme onderzocht, gepresenteerd en behandeld wordt en de positieve en negatieve implicaties daarvan voor autismevriendelijkheid.

Voor Autismevriendelijk Nederland ontwikkel ik de meeste inhoud van de website.

Frederik Boven

Bedenker en webmaster


Ik heb een bachelor Filosofie van de Psychologie afgerond. Daarna ben ik cum laude afgestudeerd aan de onderzoeksmaster Filosofie. Beide aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Naast dat ik ervaringsdeskundige ben, bereid ik een promotieonderzoek voor naar de vroegste geschiedenis van autisme (Asperger en Kanner).

Voor Autismevriendelijk Nederland heb ik het concept bedacht. Verder verzorg ik het onderdeel initiatieven en de technische kant van de website.

Onze kennis over autisme is niet gebaseerd op klinische ervaring of eigen empirisch onderzoek. De informatie op deze site is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en literatuuronderzoek. Zie voor meer informatie onze disclaimer.

Send this to a friend