2 april 2022

Bietenschotel

Er zijn best groentes die ik zelf niet vaak gebruik, totdat ze ergens in verwerkt kunnen worden. Deze makkelijke, veelzijdige, en vooral erg lekkere ovenschotel bestaat uit biet, gehakt, en aardappel. Deze kun je uiteraard zelf nog goed op smaak brengen met wat je maar lekker vind, hier houd ik het bij zout en peper.
16 november 2021

Kruidnoten

De Sint is weer onder ons, Taaitaai, kruidnoten, en bonbons. Heeft hij jou toch overgeslagen? Dan hoef je maar één ding te vragen: Kruidnoten van dit recept, Dat je zomaar voor je hebt! Mengen, koelen, daarna bakken Pakken, eten, nog eens pakken! Veel plezier, en sma-k’lijk eten, Iets om niet meer te vergeten.   Groetjes, Sint en Piet  
3 juli 2021

Fryske dúmkes

Hoewel je ’s zomers misschien wel het liefste buiten met de BBQ aan de slag gaat, is het de laatste dagen van dat typische koekjesbak-weer, zullen we maar zeggen. Omdat er enorm veel keuze is, heb ik alvast een keuze gemaakt. Fryske dúmkes zijn heerlijke kruidige koekjes met amandel en hazelnoot. De naam zegt al iets over de vorm: duimpjes. In het onderstaande voorbeeld zijn het eerder wijsvingers geworden, maar dat mag de pret niet drukken. Over drukken gesproken: het is de traditie om een vingerafdruk op de “top” van het koekje achter te laten.
Send this to a friend