25 juli 2022

Tomatensoep

Voor tomatensoep zijn talloze recepten; onder andere dit lekkere maar relatief simpele recept dat in mijn familie veel wordt gemaakt. Wellicht heb je de pimentkorrels niet in huis, maar ook zonder dat, of wellicht met andere kruiden, is het nog een heerlijke soep.
19 december 2021

Toscaans runderstoofvlees met tagliatelle en sperziebonen

Slow cooking, zoals sudderen, vind ik heerlijk omdat je in alle rust kunt koken, en er veel rek zit in de duur. Met dit Toscaanse recept scoor je goed met relatief simpele ingrediënten en een makkelijk proces. Het is makkelijk voor een grote groep te maken, al heb ik wel de ervaring dat het aanbakken van het vlees dan in een aparte koekenpan moet om voortijdig stoven te voorkomen. Mocht je nog geen idee hebben wat je met kerst wilt serveren, en hoeft het niet heel exotisch te zijn, dan is dit een goede optie.
19 september 2021

Aubergineschotel met pasta en pesto

Deze heerlijke aubergineschotel is het lekkerste wanneer deze met geduld wordt “gebouwd” en lang in de oven staat. De schotel zelf is met slechts 4 ingrediënten echter niet complex. Terwijl de schotel in de oven staat is er tijd genoeg om zelf pesto te maken, want dat is een geweldige combinatie. Om de pesto zelf te maken gebruik ik een keukenmachine, maar die heb ik bewust niet meegenomen bij het kookgerei. Een blender kan ook gebruikt worden. Mocht je die niet hebben, dan kun je de geroosterde pitten fijnhakken, net als de basilicum, en het handmatig mengen, al wordt dit wel heel anders.
7 mei 2021

Spaghetti met kip in roomsaus en salade

Als je pasta eens met iets anders wilt eten dan met tomatensaus of carbonara, dan is dit een lekker en bovendien simpel alternatief. Het is lekker, goedkoop en snel te maken, het enige waarin je enige behendigheid nodig hebt is het maken van de roux zonder klonten, maar ook dat is zo geleerd. De salade is een voorbeeld van wat je er naast kunt maken, maar sperziebonen en broccoli zijn ook goede opties.
10 november 2020

Mac-Ha-Ka-To: Macaroni met ham, kaas en tomatensaus uit de oven

Macaroni met ham, kaas en tomatensaus uit de oven is geen makkelijk gerecht. Maar het is de moeite waard.
Send this to a friend