2 april 2022

Bietenschotel

Er zijn best groentes die ik zelf niet vaak gebruik, totdat ze ergens in verwerkt kunnen worden. Deze makkelijke, veelzijdige, en vooral erg lekkere ovenschotel bestaat uit biet, gehakt, en aardappel. Deze kun je uiteraard zelf nog goed op smaak brengen met wat je maar lekker vind, hier houd ik het bij zout en peper.
19 december 2021

Toscaans runderstoofvlees met tagliatelle en sperziebonen

Slow cooking, zoals sudderen, vind ik heerlijk omdat je in alle rust kunt koken, en er veel rek zit in de duur. Met dit Toscaanse recept scoor je goed met relatief simpele ingrediënten en een makkelijk proces. Het is makkelijk voor een grote groep te maken, al heb ik wel de ervaring dat het aanbakken van het vlees dan in een aparte koekenpan moet om voortijdig stoven te voorkomen. Mocht je nog geen idee hebben wat je met kerst wilt serveren, en hoeft het niet heel exotisch te zijn, dan is dit een goede optie.
19 september 2021

Aubergineschotel met pasta en pesto

Deze heerlijke aubergineschotel is het lekkerste wanneer deze met geduld wordt “gebouwd” en lang in de oven staat. De schotel zelf is met slechts 4 ingrediënten echter niet complex. Terwijl de schotel in de oven staat is er tijd genoeg om zelf pesto te maken, want dat is een geweldige combinatie. Om de pesto zelf te maken gebruik ik een keukenmachine, maar die heb ik bewust niet meegenomen bij het kookgerei. Een blender kan ook gebruikt worden. Mocht je die niet hebben, dan kun je de geroosterde pitten fijnhakken, net als de basilicum, en het handmatig mengen, al wordt dit wel heel anders.
26 augustus 2021

Pindasoep

De Surinaamse keuken heeft van erg veel hoeken invloeden, waardoor deze erg divers is. Pindasoep is over komen waaien uit Ghana. Er zijn vele variaties om deze soep smaakvoller of juist iets simpeler te maken.
29 juli 2021

Rijst met ratatouille

Voor dit heerlijke Franse gerecht ben je wel veel aan het snijden, maar het is niet complex. Je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt, en zeker de rauwe ingrediënten kleuren erg feestelijk. Verder is het aan een groot publiek op te dienen. Wellicht klink ik nu als een marketingman, maar ècht waar, het is louter enthousiasme. In de kookinstructie wordt de bereidingswijze van drie porties getoond.
7 mei 2021

Spaghetti met kip in roomsaus en salade

Als je pasta eens met iets anders wilt eten dan met tomatensaus of carbonara, dan is dit een lekker en bovendien simpel alternatief. Het is lekker, goedkoop en snel te maken, het enige waarin je enige behendigheid nodig hebt is het maken van de roux zonder klonten, maar ook dat is zo geleerd. De salade is een voorbeeld van wat je er naast kunt maken, maar sperziebonen en broccoli zijn ook goede opties.
Send this to a friend