Asperger’s Are Us

Amerikaanse documentaire over een cabaretgroep die bestaat uit vier jongemannen met Asperger's, op weg naar hun voorlopig laatste show.

Belang

 
Asperger's Are Us is een Amerikaanse documentaire over Asperger's Are Us, een cabaretgroep die bestaat uit vier jongemannen met Asperger's. De documentaire volgde hen in de aanloop naar hun voorlopig laatste show.
 

Inhoud

De documentaire Asperger’s Are Us gaat over vier jongemannen - Noah Britton, New Michael Ingemi, Ethan Finlan and Jack Hanke - die elkaar kennen van een zomerkamp voor kinderen met Asperger Syndroom. Nu vormen ze samen "de eerste komediegroep die uitsluitend bestaat uit mensen in het autistisch spectrum." De filmmakers volgen hen in de weken voorafgaande aan hun voorlopig laatste optreden.
cast & crew
  • Alex Lehmann (regie, productie, editing)
  • Noah Britton
  • Ethan Finlan
  • Jack Hanke
  • New Michael Ingemi

Beoordeling door kijkers

Achtergrond

Jack over humor als manier om contact te maken
"Grapjes maken en grappig zijn was voor mij lange tijd de enige manier om gewaardeerd te worden door mensen en is nog steeds verreweg de makkelijkste manier voor mij om aansluiting te vinden. In het laatste jaar van de middelbare school werd ik verkozen tot de meest extroverte persoon van mijn klas. Ik denk dat dit kwam omdat ik toen eindelijk geleerd had om humor te gebruiken. Klasgenoten veranderde hun mening over mij omdat ik geleerd had om contact met hen te maken door middel van humor. Dat is de manier waarop ik de brug tussen mijzelf en de rest van de wereld leerde te passeren. Dit is de manier waarop ik een mezelf een identiteit verwierf door middel van grappen."
Noah over Aspeger's Are Us
"Wat wij doen gaat over lachen, over het verbeteren van mensen hun standaarden voor komedie. Mensen vragen ons altijd, 'dus jullie bestaan niet om mensen te leren dat autistische mensen grappig kunnen zijn?' Nee, dat is het niet. Wij zijn bij elkaar omdat we denken dat we grappig zijn en leuk vinden wat we doen en het naar buiten willen brengen. Ons doel is om grappig te zijn voor ons eigen vermaak. Als je het leuk vindt, dan is dat geweldig. Als je het niet leuk vindt, dat is dat jammer."
Noah over overprikkeling
"Ik ben vaak bezig met het verdoven van mijn zintuigen vanwege de overgevoeligheid. Ik heb een zonnebril en een MP3-speler en ik luister nummers die ik al ken. Dat sluit mijn zintuigen af. Het verdoofd mijn gevoeligheid, zodat ik veel meer aankan."
New Michael over zijn toekomstdroom
"Ik stel me een Wikipedia-pagina voor, waarop de eerste alinea misschien iets zegt over New Michael de cabaretier. Misschien gaat het daarna verder over New Michael de ondernemer, regisseur, de schrijver. En in de laatste zin staat misschien iets als: en hij was ook gediagnosticeerd met Asperger's. Dat is hoe ik het me voorstel."

Betekenis voor autismevriendelijk Nederland

 
In autismevriendelijk Nederland worden autistische artiesten gewaardeerd om hun talenten, niet omdat ze 'zielig' zijn.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Send this to a friend