Voorafgaand aan het webinar

1Ik kan niet op de datum van het webinar. Heeft het zin om me toch aan te melden?

Nee. Onze webinars zijn live evenementen. Ze zijn niet als losse video op een ander moment te bekijken.

Veel van onze webinars geven we meerdere keren per jaar. Houd via onze nieuwsbrief in de gaten wanneer het webinar weer wordt gegeven.

2Waarom kan in me niet meer aanmelden om alleen terug te kijken?

We herhalen onze webinars meerdere keren, zodat iedereen de kans heeft om ze live bij te wonen. We hebben inderdaad in het verleden daarnaast de optie geboden om het webinar als losse video te bekijken. Dit hebben we echter alleen gedaan om mensen die het webinar live gevolgd hebben, in staat te stellen het webinar nog een keer in hun eigen tempo te bekijken. Die mogelijkheid is er nog steeds. We merkten alleen dat er op den duur meer mensen terugkeken dan er bij het webinar waren. We merkten ook dat van de mensen die zich aanmeldden voor een webinar 50% niet op kwam dagen.

Het is daarom niet meer mogelijk de opname te bekijken zonder het webinar eerst live gevolgd te hebben. We willen onze webinars alleen nog aanbieden als live evenementen, vergelijkbaar met een lezing op een locatie. Zo zorgen we dat er publiek blijft bij onze de webinars en houden we ze levendig, inclusief interactie. Ook houden onze vrijwilligers zo de vrijheid om hun webinar tussentijds aan te passen.

3Moet ik betalen om een webinar bij te wonen?
Om de kosten te dekken vragen we 7,50 euro voor onze webinars. Voor mensen met een minimuminkomen die het anders niet kunnen betalen bieden de we webinars gratis aan. Meer informatie
4Hoe weet ik of ik me heb aangemeld?

Na je aanmelding krijg je een bevestigingsmail met als onderwerp 'Je hebt je aangemeld om een webinar bij te wonen'. Check ook je spamfolder. Als je deze mail hebt gekregen dan ben je aangemeld en verzekerd van een plek.

Een uur van van tevoren en op het moment dat het webinar begint krijg je een mail met de deelnamelink. Heb je deze mail niet gekregen en ben je volgens jou wel aangemeld, stuur dan een e-mail naar crgre@nhgvfzrqvtvgnny.ay.

5Ik heb me wel aangemeld en ik heb betaald maar ik heb geen bevestiging gekregen, wat nu?
Check je spamfolder. Heb je ook daar geen bevestiging gekregen? Misschien heb je dan een foutje gemaakt in je e-mailadres. Of er is iets misgegaan met het versturen van de bevestigingsmail. Stuur een e-mail naar crgre@nhgvfzrqvtvgnny.ay, dan lossen we het op.
6Moet ik van tevoren iets installeren?
Je kunt deelnemen op een computer, tablet of telefoon. Je hoeft niets te installeren. Wij maken gebruik van Webinargeek. Je kunt het webinar direct in je browser volgen. Wel zijn er bepaalde systeemvereisten waar je apparaat aan moet voldoen. De meeste apparaten voldoen hier aan.
7Heb ik een webcam en microfoon nodig?

Een camera en microfoon zijn niet nodig om onze webinars te volgen. Ons team kan je niet horen of zien. Je kunt alleen vragen stellen door ze in te typen in de chat.

 

Tijdens het webinar

1Het webinar start bij mij niet automatisch op de aangegeven tijd. Wat kan ik doen?
Het webinar start soms niet automatisch, dit is afhankelijk van je computer. Wanneer het webinar begint, verschijnt er een afspeelknop waarmee je toestemming kunt geven om het te starten.
2Ik heb geen deelnamelink gehad. Hoe kom ik hieraan?
Je ontvangt een deelnamelink per e-mail na aanmelding en betaling via onze website. Aanmelding via LinkedIn of Facebook is hiervoor niet voldoende. Ga naar de pagina van het webinar op onze website en meld je aan via het formulier. Je krijgt dan een uur van te voren en/of op het moment dat het webinar begint automatisch een deelnamelink gemaild. Check eventueel je spamfolder.
3Ik heb me vlak voor aanvang aangemeld. Hoe kom ik aan een deelnamelink?
Heb jij je aangemeld via de website en betaald? Dan krijg je krijgt 2 minuten voor aanvang automatisch een deelnamelink. Als je hier op klikt, start het webinar.
4Hoe kan ik deelnemen?
Je kunt alleen deelnemen als je bent aangemeld en betaald hebt. Als je bent aangemeld krijg je een uur voor aanvang en/of 2 minuren voor aanvang van het webinar een mail met daarin een deelnamelink. Door op deze link te klikken ga je naar de deelnamepagina. Dit kan vanaf 5 minuten voor aanvang. Je kunt het webinar dan starten op de aangekondigde tijd. Soms start het webinar automatisch.
5Kan ik mondeling reageren tijdens het webinar?
Omdat er vaak veel deelnemers zijn geven we geen ruimte om mondeling te reageren. Als je wilt reageren, of een vraag wilt stellen, dan kun je deze intypen in de chat. De co-presentator leest vragen voor op een moment dat daar ruimte voor is. De presentator geeft mondeling antwoord op vragen.
6Hoe kan ik iets schrijven in de chat?
Aan de rechterkant zie je het chatscherm. Dit scherm kun je zichtbaar maken en verbergen door rechts bovenaan op de pijltjes naar links en rechts te klikken. De tabbladen bieden de keuze tussen de openbare en privé chat. Alle deelnemers kunnen berichten lezen in de openbare chat. Je kunt ook een privébericht sturen, deze wordt alleen gelezen door de co-presentator(en). Niet bij alle webinars is de chat voortdurend beschikbaar; Bijvoorbeeld tijdens een rondetafelgesprek wordt de chat geactiveerd wanneer het tijd is om vragen te stellen.
7Hoe kan ik kiezen tussen een licht of donker scherm?
Rechtsonder kun je door te klikken op het icoontje van de zon of maan kiezen voor een licht of donker thema.
8Kan ik het webinar ook terugkijken?
Als je het webinar hebt bijgewoond krijg je na afloop een code waarmee je het webinar nog een keer terug kunt kijken. Dit kan niet als je het webinar niet hebt bijgewoond.
 

Na afloop van het webinar

1Kan ik de Powerpoint presentatie krijgen?
Dat kan als je het webinar hebt bijgewoond. Aan het einde van het webinar kom je in een venster waar je de dia's kunt downloaden. Is het niet gelukt om ze daar te downloaden beantwoord dan de e-mail die je krijgt na afloop van het webinar.
2Hoe kan ik een certificaat van deelname aanvragen?
Je kunt alleen een certificaat van deelname ontvangen als je het hele webinar live hebt bijgewoond. Je krijgt dan automatisch een e-mail van ons over het aanvragen van een certificaat. Door deze e-mail te beantwoorden kun je het gratis certificaat aanvragen.
3Hoe kan ik jullie steunen?
Deze informatie vind je op de pagina Steun ons.
4Ik heb betaald maar heb het webinar gemist. Kan ik geld terugkrijgen?
Omdat het om een LIVE evenement gaat, is teruggave van het betaalde bedrag in geval van verhindering niet mogelijk. Ook is het dan niet mogelijk om het webinar als video te bekijken. Wel mag bij verhindering de deelnamelink door een andere persoon worden gebruikt. Als de deelnamelink niet door jou of iemand anders gebruikt is, dan kun je in het halfjaar daarna op een andere dag gratis een webinar bij ons volgen. Mail hiervoor naar crgre@nhgvfzrqvtvgnny.ay. Bij je aanmelding voor het webinar heb je met deze voorwaarden ingestemd.
5Je hebt een code nodig om de opname terug te kijken. Hoe kom ik daaraan?
Als je het hele webinar gevolgd hebt, dan krijg je automatisch een e-mail met deze code. Check ook je spamfolder. Als je het webinar niet live gevolgd hebt kun je ook niet terugkijken.