Verken je autisme gespreksgroep

Waar gaat de gesprekgroep over?

In het kort

  • een gespreksgroep met 8 bijeenkomsten
  • vanaf oktober 2022
  • van 19:30 - 21:00 uur
  • in de Cocon (Marktplein 114) in Emmen
  • voor volwassenen met autisme
  • met een gemiddelde tot hoge intelligentie
  • die aan de hand van thema's
  • willen verkennen wat autisme concreet voor hen betekent
  • eenmalige bijdrage in de kosten van 25 euro

  Onderwerp

  Als je net een autisme diagnose hebt, of er opnieuw bij stil staat, heb je misschien veel vragen. Wat betekent het in de praktijk dat ik autisme heb? Wat heb ik aan een diagnose? Hoe kan ik omgaan met mijn autisme? In deze groep verkennen we wat autisme concreet voor jou betekent onder begeleiding van ervaringsdeskundigen.

   

  Opzet

  Deze groep bestaat volledig uit volwassenen met autisme. Er doen maximaal 12 deelnemers mee. De groep komt ongeveer maandelijks bijeen (met uitzondering van vakanties), in totaal 8x. Elke bijeenkomst heeft een onderwerp. Elke bijeenkomst verkennen we een aspect van autisme. Ook wisselen we praktische strategieën uit om het contact met anderen te verbeteren. De groep wordt geleid door twee vrijwilligers van Autisme Digitaal.

  Hoe is een bijeenkomst opgebouwd?

  1. Ontvangst met koffie en thee
  2. Doornemen van de structuur van de avond
  3. Inleiding op het thema
  4. Groepsgesprek
  5. Pauze
  6. Groepsgesprek
  7. Afsluiting
  8. Uitlooptijd

  Praktisch

  Data

   • 13 oktober 2022
   • 3 november 2022
   • 1 december 2022
   • 12 januari 2023
   • 9 februari 2023
   • 9 maart 2023
   • 6 april 2023
   • 11 mei 2023

   Locatie en tijd

   De bijeenkomsten zijn in De Cocon, Marktplein 114 in Emmen. Ze beginnen om 19:30u en zijn om 21:00u afgelopen, met nog een half uur uitloop voor wie wil.

   Aanmelden

   We vragen van deelnemers een bijdrage van 25 euro in de kosten. De rest betaalt de stichting. Je betaalt de eigen bijdrage bij aanmelding.

   Wij volgen de coronamaatregelen van de overheid. Als een bijeenkomst door Corona fysiek niet door kan gaan, dan houden we deze via Zoom.

   Thema's

   Bekijk hier de thema's en extra achtergrondinformatie voor de bijeenkomsten.

   Groningen

   In 2023 starten we deze groep ook in de stad Groningen.

   cocon

   Aanmelden

   • Deze gespreksgroep zit vol. Het is niet meer mogelijk je aan te melden. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst, door ons te mailen.

   Algemene voorwaarden

   Deelname

   Er kan alleen worden deelgenomen aan de gespreksgroep indien de eigen bijdrage á €25 vooraf is voldaan. U bent pas verzekerd van een plek in de gespreksgroep nadat wij uw betaling hebben ontvangen.

   Er is geen restitutie van de eigen bijdrage mogelijk na aanvang van de gespreksgroep. Deelname aan bijeenkomsten is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan een ander persoon na aanvang van de gespreksgroep.

   Voor de veiligheid van alle deelnemers maken wij gebruik van samenwerkingsafspraken tijdens de bijeenkomsten. Deze afspraken ontvangt u voor aanvang van de gespreksgroep. Indien u zich niet aan deze afspraken houdt kunnen wij uw deelname aan de groep beëindigen. U ontvangt dan geen restitutie van de eigen bijdrage.

   Annulering

   Bij ontvangst van een annulering per e-mail (znevrgu@nhgvfzrqvtvgnny.ay) uiterlijk 2 weken voor aanvang van de gespreksgroep worden er geen kosten in rekening gebracht. U ontvangt de betaalde eigen bijdrage teruggestort op de rekening waarvan het betaald is.

   Bij ontvangst van een annulering tussen 2 weken en 48 uur voor aanvang van de gespreksgroep krijgt u de betaalde eigen bijdrage minus €2,50 administratiekosten teruggestort op de rekening waarvan het betaald is.

   Indien u binnen 48 uur voor aanvang van de gespreksgroep annuleert is er geen restitutie van de eigen bijdrage meer mogelijk. In overleg met de organisatie kan het eventueel mogelijk zijn om iemand anders in uw plaats te laten deelnemen. Het is aan Autisme Digitaal om te beoordelen of dat mogelijk is.

   Coronamaatregelen

   Wij zijn verlicht ons te houden aan de geldende coronamaatregelen gedurende de gehele duur van de gespreksgroep. Indien u niet aan die maatregelen kunt voldoen, bijvoorbeeld als u geen coronatoegangsbewijs (QR code) heeft, kunt u niet deelnemen aan de desbetreffende bijeenkomsten. Restitutie van de eigen bijdrage is niet mogelijk.

   Wanneer het niet mogelijk is om in persoon samen te komen op de locatie zal de bijeenkomst digitaal via Zoom plaatsvinden. U zal tijdig informatie hierover ontvangen maar houdt er rekening mee dat een apparaat met camera en microfoon (zoals een smartphone, tablet of laptop) nodig is om deel te nemen aan Zoom bijeenkomsten. Indien u niet in staat bent om Zoom te gebruiken is er geen restitutie van de eigen bijdrage mogelijk.

   Neem contact op