Laila Ahamad

ervaringsdeskundige en letterkundige


Contact met professionals

Laila vertelt over haar ervaringen over contact met zorgprofessionals.


Voorbeeld

Laila neemt altijd een lijst met klachten mee naar de dokter, ook al lijken sommige symptomen niet relevant. Verder vertelt ze niet altijd over haar autisme, maar ze licht de dokter wel in dat ze meetypt op haar telefoon.


Over Laila

Laila is 29 jaar oud en houdt van tekenen en schrijven. Twee jaar geleden heeft ze de diagnose ASS en ADHD gekregen. Het kwam niet helemaal als een verassing, toen ze eenmaal zich had ingelezen over ASS en ADHD.

Annelies van der Hout

ervaringsdeskundig begeleider


Met en zonder autisme

Annelies vertelt over haar contact met autistische mensen en waarom dit makkelijker gaat dan met niet-autistische mensen.


Een visie op communicatie

Annelies vertelt haar visie op communicatie met autisme. Hoe is de communicatie tussen een NeuroTypical persoon en een NeuroDivers persoon? Ligt miscommunicatie altijd aan de autist en wat voor invloed heeft overprikkeling op sociale interactie? Ze komt met voorbeelden uit haar werk met autistische mensen als autistische begeleider, van de codetaal die ze tegenkomt in het dagelijks leven en hoe hiermee om te gaan.

Over Annelies

Annelies heeft de opleiding Ervaringsdeskundige in zorg en welzijn gevolgd. Zij werkt als dagbestedingscoach en ambulant begeleider voor mensen met autisme.


Terug naar het symposium (praktische informatie en aanmelden)